Vučić: Železara i Petrohemija nam gore pod nogama!

Prema rečima predsednika Vlade za RTB Bor postoje rešenja i u planu je da se pronađe strateški partner, ali da Železara Smederevo predstavlja veći problem i da je država spremna i da doplatida bi neko uzeo Železaru i kako radnici ne bi ostali bez posla

  • 58

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da rešenje za RTB Bor postoji, a da je ono što "gori pod nogama" Železara u Smederevu i Petrohemijski kompleks.

Vučić je novinarima u Vladi Srbije kazao da je Srbija sada u boljoj poziciji i da zainteresovanih ponuđača za to preduzeće u restruktuiranju ima i iz Sjedinjenih Američkih država i iz Rusije.

On je dodao da Srbija traži garancije da nakon prodaje Železara neće biti zatvorena, a ljudi otpušteni.

Vučić je ponovio da će Srbija, ako treba, doplatiti da bi neko uzeo Železaru, kako radnici ne bi ostali bez posla, i istakao da, kada radi, ta firma učestvuje u punjenju budžeta sa 0,7 odsto.

Po njegovim rečima, za RTB Bor postoji drugo rešenje, odnosno da će morati da se pronađe strateški partner, kako bi se osposobio rudnik.

- To jeste preduzeće u restruktuiranju, ali mi mislimo da finansijski možemo da rešimo dobrim delom te probleme. Naš cilj je da do Nove godine završimo topionicu. Cilj je i da nađemo strateškog partnera za rudnik da bismo imali čime da punimo Cerovo, a država će da reši problem borske jame, Krivelja i rudnika Majdanpek - kazao je Vučić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    4. septembar 2014 | 14:54

    Gori nama mnogo vise pod nogama

  • refko ???????

    4. septembar 2014 | 14:27

    Zar nerece Vucicu da zeljezaru izimaju Rusi

  • MMilan

    4. septembar 2014 | 16:04

    Dokle smo dosli,da doplacujemo da bi drugi uzeli nesto sto su generacije stvarale,nas treba kolonizovati za bolje nismo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA