Omladina da ne ide na strana ratišta!

- Pozivam omladinu da ne ide na strana ratišta i da svoje živote ne daju za tuđe interese - navodi se u izjavi bivšeg poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji dodaje da neki mladi ljudi "koji ne mogu naći svoje mesto u ovom društvu i ispuniti svoje životne ideale, nasedaju na sumnjiva obećanja koja često završavaju smrću"

  • 34

Bivši poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i sadašnji kandidat za bošnjačkog člana Predsedništva BiH Mustafa Cerić danas je pozvao mladiće iz te zemlje da ne odlaze u Irak i Siriju i da ne ratuju na strani radikalnih islamističkih grupa.

U izjavi koju je dostavio medijima u Sarajevu, Cerić je iskazao zabrinutost činjenicom da neki mladi ljudi, kako je napisao, "koji ne mogu naći svoje mesto u ovom društvu i ispuniti svoje životne ideale, nasedaju na sumnjiva obećanja koja često završavaju smrću", prenosi Fena.

- Pozivam omladinu da ne ide na strana ratišta i da svoje živote ne daju za tuđe interese - navodi se u izjavi Cerića, koji se još uvek smatra verskim autoritetom među bosanskohercegovačkim muslimanima iako je, nakon devetnaest godina, prestao da bude njihov poglavar 2012. godine.

Cerićeva izjava usledila je nakon što su policija i obaveštajne službe u BiH protekle sedmice sprovele veliku akciju u kojoj je uhapšeno 16 osoba pod sumnjom da su učestvovali u borbama na strani terorističkih grupa u Siriji i Iraku ili su podsticali mlade na odlazak na ta ratišta.

U BiH je zatraženo određivanje pritvora za pet uhapšenih, među kojima je i Bilal Bosnić iz Bužima kod Bihaća, koji važi za jendog od najistaknutijih vođa radikalnih islamista-selefija u BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA