MOSKVA: Da nije bilo krize u Ukrajini, SAD bi našle drugi povod da nam uvede sankcije

Predsednik ruske Dume istakao je da je Amerika iskoristila ukrajinsku krizu da bi uvela sankcije Rusiji, ali dodaje da bi oni našli bilo kakav izgovor da nije bilo ovog konflikta

  • 14

Predsednik ruske Dume (donjeg doma parlamenta) Sergej Nariškin izjavio je danas da su SAD iskoristile ukrajinsku krizu za uvođenje sankcija Rusiji.

- Postoji izjava po kojoj bi, da nije bilo pucnja u Sarajevu, bilo drugih izgovora i povoda da se počne Prvi svetski rat, i to je slično onom što se sad događa - rekao je Nariškin, dodajući da sankcije koje je proglasio američki predsednik Barak Obama "više nemaju ništa zajedničko sa realnošću".

- Strane u unutar-ukrajinskom konfliktu dogovorile su primirje. U toku je težak proces razmene ratnih zarobljenika. Čini se da svi treba da pomognu, a ni u kom slučaju da se narušava to krhko primirje. Ali, ne, u tom momentu oni koji sede u vašingtonskim kabinetima vlasti, proglašavaju sankcije - rekao je predsednik Dume, a prenosi Itar-Tas.

Nariškin je izrazio uverenje da je za njih konflikt "samo povod" i da nije bio taj "našli bi drugi".

Obama je, podseća ruska agencija, najavio nove sankcije za finansijski, energetski i odbrambeni sektor Rusije. SAD su od kraja marta do kraja jula uvodile sankcije u četiri faze.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    12. septembar 2014 | 16:54

    Ova izjava nije vrijedna spomena,jer ne odgovara stvarnosti ni 1%! Ona je namijenjena neobrazovanome dijelu ruske populacije, i nikom drugom.

  • русиа

    12. septembar 2014 | 13:12

    Живјела Русиа

  • DD

    12. septembar 2014 | 13:13

    SAD666 SU IZMISLILE NOVOG NEPRIJATELJA EU I TAKO NASTAVLJAJU DA DRPAJU PARE NA IME VOJNE ZAŠTITE I POSTOJANJA NATO KOJI JE PREVAZIDJEN MODEL. SADA JE TAJ NEPRIJATELJ RUSIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA