IMALA BI 31 GODINU: Evo ko je sve bio na večeri posvećenoj Ejmi Vajnhaus (FOTO) (VIDEO)

U nedelju, 14. septembra u Ustanovi kulture Parobrod održano je multimedijalno veče posvećeno Ejmi Vajnhaus. Tokom cele večeri brojni Beograđani okupljeni u Parobrodu mogli su da uživaju u bogatom programu i eksponatima koji su prikazali pojedinosti iz profesionalnog i ličnog života britanske pevačice

  • 3

Istog dana kada je na Kemdenu u Londonu otkriven spomenik Ejmi Vajnhaus, u Beogradu je obeležen 31. rođendan tragično preminule soul dive.

U nedelju, 14. septembra u Ustanovi kulture Parobrod održano je multimedijalno veče posvećeno britanskoj pevačici, a inicijator i organizator događaja bio je glumac Žarko Stepanov, veliki poštovalac lika i dela Ejmi Vajnhaus.

O muzičkom značaju ove soul dive govorio je novinar i rok kritičar Petar Janjatović, a  novinarka Danas-a i Jevrejskog pregleda Sofija Živković objasnila je način na koji je Ejmi vaspitavana i otkrila zanimljive pojedinosti iz njenog života.

Aleksandar Jevremović iz udruženja EURAD (Europe Against Drugs) pričao je na koji način su problemi sa narkoticima i alkoholizmom obeležili život do sada najveće muzičke ličnosti 21. veka, dok je Milan Jovanović, urednik izdavačke kuće Darkwood, predstavio strip "Ejmi Vajnhaus".

Voditeljka Naxi radija Ivana Drobnjaković vodila je celovečernji program posvećen umetnici, a za muzički deo bili su zaduženi pevačica Bojana Račić i bend na čelu sa džez pijanistom Filipom Bulatovićem. Kao specijalna gošča pojavila se Bojana Stamenov, koja je na oduševljenje publike izvela pesme "Rehab" i "Valerie".

Tokom cele večeri brojni Beograđani okupljeni u Parobrodu mogli su da pogledaju i eksponate koji su prikazali pojedinosti iz profesionalnog i ličnog života Ejmi Vajnhaus.

Pogledajte kako je izgledalo veče posvećeno velikoj soul divi:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Gusman

    15. septembar 2014 | 20:05

    Bila je divna veliki umetnik hvala Beogradu na podsecanju jer otisla je u legendu vrlo mlada.Malicioznost komentara u smislu alkohola i droge nema veze sa njenim umetnickim visinama.Svako bira svoj put ona ga je nazalost iz samo nekih njeno znanih razloga izabrala nazalost pogresno.Mediokriteti koji nemaju veze sa zivitom daju sebi svo pravo da pljuju po njoj a ona je bez obzira na sve ostavila neizbrisiv trag u muzici.Pocivaj u miru .

  • Abrakadabra

    15. septembar 2014 | 18:18

    Imala bi da nije imala alkohol i drogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA