ORUŽJE BUDUĆNOSTI: Laser smrti koji uništava sve pred sobom, čak i kroz maglu (VIDEO)

Ovo oružje, koje je montirano na kamion daje nagoveštaj kako bi oružja u budućnosti mogla da izgledaju. Koristeći nevidljive laserske zrake može obarati letelice, čak i rakete

  • 19

Ovo oružje je odmah nazvano "laser smrti na točkovima". Boingov laser od 10 kilovata može da obori bespilotnu letelicu koristeći samo haj tek senzore, a testiran je i funkcioniše u svim vremenskim uslovima.

Laser, koji je montiran na kamion daje nagoveštaj kako bi oružja u budućnosti mogla da izgledaju. Koristeći nevidljive laserske zrake može obarati letelice, čak i rakete.

Oružje nazvano HEL MD je testirano u svim vremenskim uslovima, po magli, kiši, i po vetru, ali se pokazalo sposobnim da uvek pronađe i obori zadate mete.

Ovo je jedno od prvih oružja ovog tipa koje je predstavila američka vojska. Ono što je posebno bitno kod ovog oružja je njegova ekonomičnost. Laser troši samo dizel gorivo, i može da ispaljuje svoje zrake veoma brzo, pritom ne trošeći ni municiju ni ljudstvo.

Tokom dve serije demonstracija oružja, Boingovo oružje je ispunilo sva očekivanja i ostvarilo sve zadatke koji su pred njim bili zadati, oborivši 150 letežih objekata, što mortar raketa, što bespilotnih letelica. Posebno je bitno to što se ovo vozilo uspešno brani od mortara jer se oni spaljuju sa malih razdaljina, što nagoveštava da bi potpuna odbrana od ovakvog tipa oružja bila moguća kroz par godina.

Laser nišani mortar dok je još u vazduhu, tako da on izgori dok je još u vazduhu i ne eksplodira kad padne na zemlju. U suštini, kao da ga pretvori u kamen.

Dalji cilj Boinga je da poveća snagu lasera na 50 kilovata, kao i da ga u velikoj meri smanji da bi mogao da se montira na manja i mobilnija vozila, što bi značilo da može da se koristi na bojištima.

Pogledajte kako izgleda testiranje ovog super oružja:

(Telegraf.rs / Izvor: DailyMail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posiden

    16. septembar 2014 | 20:42

    Verujte da je ovo vec zastarelo oruzje !.

  • Bole

    16. septembar 2014 | 15:50

    Šta će biti kada se Šešelj vrati pa izvuče tajno Teslino oružje iz hangara,već mi se diže kosa na glavi.

  • Za lekove buducnosti "malo morgen",a oruzje, e tu ima para

    16. septembar 2014 | 16:38

    Za lekove buducnosti"malo morgen",a oruzje,e tu ima para...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA