ŠKOTI VEŽBAJU: Postavili lažnu pasošku kontrolu na granici s Britanijom (FOTO) (VIDEO)

Vozači koji su prolazili pored "kontrolnog punkta", bili su zbunjeni kada su videli rampu i znakove "Škotske granične agencije". Ipak, to je bila šala da bi se malo smanjile tenzije i ljudi opustili pred predstojeći referendum

  • 0

Za samo dva dana, 18. septembra, u Škotskoj se održava referendum o nezavisnosti ove zemlje, to jest o njenom izlasku iz Ujedinjenog Kraljevstva posle više od tri veka. U međuvremenu, na škotskoj granici je raspoređena "pasoška kontrola".

Vozači koji su prolazili pored "punkta" na granici blizu Džedburga, bili su šokirani kada su videli rampu i znakove na kojima je natpis "Škotska granična agencija". Pored stoji i objašnjenje da će kontrolni punkt biti otvoren 19. septembra, dan nakon glasanja, kao i ime Alana Smita, prvog čoveka koji će da pređe granicu.

Ali, sve je ovo deo šale lokalnih komičara, koji su se nadali da će štosom malo sniziti tenzije oko predstojećeg referenduma.

- Sve smo organizovali kao grupa iz Škotske i Engleske. Jednostavno smo ujedinjeni u smehu - rekao je Džon Li Parker, fotograf iz Mačestera koji je jedan od organizatora ove smicalice.

U debatama oko referenduma, došlo je i do sukoba o pitanjima oko granice, da li treba da postoje granične kontrole. Aleks Salmond, tvrdi vođa nacionalista koji je zagovornik škotske nezavisnosti, tvrdi da nema potrebe za granicom. Dok sa druge strane, laburista Ed Milband, smatra da je ona obavezna zbog kontrole imigranata i kaže da je jedini način da bude otvorena granica to da se odbaci nezavisnost.

Škotska je sastavni deo Ujedinjenog Kraljevstva od 1707. godine, a prethodno se dugo nalazila u personalnoj uniji sa Engleskom. Referendum u Škotskoj prvo je izjašnjavanje te vrste unutar Evropske unije.

Pogledajte video:

YouTube / The Telegraph

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA