LEOPARD UBIJA PIJANCE: Pobesnela životinja rastrgla 12 ljudi!

Podnožjem Himalaja luta leopard-ljudožder koga se stanovnici boje i primorani su da se noću kriju u svojim domovima

  • 1

Stanovnici indijskih sela u podnožju Himalaja uplašeni su za svoju bezbednost zbog leoparda-ljudoždera koji je za samo dve godine ubio 12 ljudi. Prvi napad se desio u januaru 2012.godine,a ove godine je imao 2 žrtve.

 

- Nosimo štapove kako bi se odbranili i stalno smo na oprezu. Šetnja između dva sela ili odlazak na pijacu postali su pravi podvig - objašnjavaju meštani svoj problem. Oni noću ne smeju da izlaze jer se plaše ponovnog napada.

 

Među žrtvama su neretko pijani muškarciPredsednica indijskog Društva za zaštitu divljih životinja Belinda Vrajt tvrdi da su leopardima najlakši plen pijani ljudi koji se noću teturaju šumskim stazama.

 

 

-Sigurna sam da nećete imati bolji ukus, ako ste pre toga konzumirali alkohol - dodaje Vrajt. Lokalni policajac I.K. Sing zadužen za lov na leoparda, slaže se sa tvrdnjom da leopard ne bira plen po količini alkohola u krvi.

 

Ono što se zna o leopardu jeste da je star 10-12 godina, ali još uvek nije poznato da li se radi o mužjaku ili ženki. Pored 12 žrtava, među kojima su i dve žene, životinja je povredila još četvoro ljudi.

 

Poznato je da leopardi i tigrovi počinju da napadaju ljude kad postanu prestari da ulove svoj omiljeni plen – pse.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA