LETEĆI SVEŠTENICI: Ove mladiće traži cela Poljska (FOTO) (VIDEO)

Četvorica Poljaka obukla su se u svešteničke mantije, kako bi neprimećeno mogli da prošvercuju padobrane u zgradu Univerziteta Lomonosov u Moskvi sa koje su pred turistima skočili u ambis

  • 0

Poljska policija traga za četvoricom mladića koji su prerušeni u sveštenike skočili padobranima s čuvenog nebodera u Varšavi, Palate nauke i kulture i snimkom skoka se pohvalili na internetu.

Mladići su skok s najstarijeg varšavskog nebodera, kopije sokrealističke zgrade Univerziteta Lomonosova u Moskvi, izveli još pre mesec dana, ali tek danas, kada su snimak preneli i poljski mediji, za njih se zainteresovala i policija.

Četvorica Poljaka obukla su se u svešteničke mantije, kako bi neprimećeno mogli da prošvercuju padobrane, što im je pošlo za rukom. Na vrhu zgrade, na vidikovcu za turiste, zaključali su se u toalet, presvukli i pred iznenađenim turistima skočili u ambis.

Uprava Palate kulture i nauke je danas saopštila da niko od njih nije tražio dozvolu za skok, a i da jeste, sasvim sigurno je ne bi dobio, prenela je poljska televizija TVN24.

Varšavska Palata kulture i nauke koja je, kao poklon bratskih sovjetskih naroda, otvorena kao najviša zgrada Varšave 1955. godine, a na poslednjem 30. spratu, na visini od 114 metara ima vidikovac.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA