KUDA IDE OVAJ SVET? Raste podrška džihadistima!

Podrška džihadistima je porasla od kada je Amerika pokrenula vazdušne napade u Iraku, tvrdi FBI

  • 20

Podrška grupi Islamska država je porasla od kada su SAD pokrenule vazdušne udare u Iraku i ova organizacija privlači sve više novih boraca džihadista, saopštili su danas čelnici Federalnog istražnog biroa (FBI).

- Široka upotreba društvenih mreža pripadnika Islamske države i rastuća onlajn podrška intenzivirani su se nakon početka američkih vazdušnih udara u Iraku - rekao je direktor FBI Džejms Komi pred odborom za bezbednost.

Islamska držazva ima, tvrdi Metju Olsen, direktor Nacionalnog centra za borbu protiv terorizma, "veoma sofisticiranu propagandu" koja je razlikuje od drugih grupa.

- Broj džihadista u Siriji i Iraku sada je između 20.000 i 31.000. Verovatno je da njihova propaganda ima potencijalni uticaj na regrute - rekao je on, prenosi AFP.

Olsen je, međutim, naveo da obaveštajne službe nemaju informacije da Islamska država planira napade na teritoriji SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • belajboy

    17. septembar 2014 | 21:58

    E da su Karadzic, Mladic I Seselj na slobodi pa da im se da na raspolaganje americko naoruzanje I vojka. ...garantujem za 7 dana nebi vise bilo bliskog istoka

  • nikola

    18. septembar 2014 | 00:13

    Sve je to dio americkog plana. Sa kim bi oni sada ratovali ? Gori su od hitlera, on je za jednog svabu streljao stotinu nasih. Ovi ce sada za nekoliko svojih za ,,preoru Irak uzduz u popreko. I nikome nista. Zadnji put su porusili svoje trzne centre, ovaj put ulog je mnogo manji. Samo nekoliko novinara.

  • Zakon

    17. septembar 2014 | 22:12

    Podrska dzihadistima?!! Pa naravno uvideli su ljudi kome je nepravda ucinjena. Amerika tobe polako al sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA