HAOS NA ULICAMA GLAZGOVA: Sukobi nakon referenduma! (FOTO) (VIDEO)

Pristalice unije Škotske sa Velikom Britanijom su izašli na ulice kako bi proslavili pobedu, ali su naišli na zagovornike nezavisnosti i upali u verbalnu raspravu sa njima, a policija je na vreme uspela da spreči moguće nerede

  • 3

Policija u Glazgovu je nakon završenog referenduma imala pune ruke posla jer je nekoliko stotina pristalica unije marširalo gradom slaveći pobedu, a tenzije su se povećala kada su se susreli sa pristalicama škotske nezavisnosti.

Muškarci, deca i žene koji su nosili transparente i britanska obeležja kažu da su se okupili na trgu kako bi slavili pobedu, ali je njihovo ponašanje, skandiranje, kao i dobacivanje demonstranata koji su pristalice nezavisnosti, više odavalo utisak neke fudbalske utakmice.

Kako bi sprečili da dođe do nereda, policijski kordon je razdvojio suprostavljene strane koje su verbalno vređale jedna drugu, dok su pristalice škotske nezavisnosti uzvikivale parolu "Mi volimo Škotsku više nego vi".

Oni su se postepeno razišli, ali se broj pristalica unije konstantno povećavao, pa je u jednom trenutku delovalo da je policija izgubila kontrolu nad demonstrantima.

Iako nisu imali opremu za razbijanje demonstracija, uspešno su zadržali alkoholisane pristalice unije dalje od centra, a za svo to vreme je tim specijalaca bio u pripravnosti.

Policija je kasno sinoć na svom Tviter profilu objavila da vladaju situacijom i da se razišla većina demonstranata.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    21. septembar 2014 | 04:52

    Крађа референдума, крађа народа Шкотске...безобразлук неотесанаца Енглеза. Намештен референдум ће изазвати сукобе по свој процени 26. и 27. Септембра

  • XYZ

    22. septembar 2014 | 08:48

    Englezi su držali i opljačkali onoliku Indiju, nama upakovali 27.mart 1941... Šta je onda za njih Referendum o nezavisnosti Škotske?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA