PLJAČKA VEKA: Hakeri ukrali 45 miliona dolara

Među osumnjičenima je sedam Rumuna i dva Španca. Ova grupa je najverovatnije povezana sa osam hakera iz SAD koji su "provalili" u bezbednosni sistem kompanije koja za banku "Omani" vrši transakcije u vezi sa plaćanjem karticama

  • 5

Španski sudija optužio je devet osoba za prevaru zbog sumnje da su učestvovali u krađi 45 miliona dolara putem hakovanja bankarskog sistema za plaćanje karticama. Među osumnjičenima je sedam Rumuna i dva Španca.

Prema navodima sudije, postoje dokazi da su oni deo međunarodne kriminalne organizacije za koju se veruje da se bavi pranjem novca.

Ova grupa je najverovatnije povezana sa osam hakera iz SAD koji su "provalili" u bezbednosni sistem kompanije koja za banku "Omani" vrši transakcije u vezi sa plaćanjem karticama. Hakeri su kodove za ulazak u sistem distribuirali lopovima širom sveta koji su uspeli da za13 sati u 23 zemlje ukradu 34.000 dolara.

Vlasti u SAD su proračunale da je ukradeno više od 45 miliona dolara, što je jedna od najvećih pljački.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smarač

    21. septembar 2014 | 15:01

    Nije to ništa, oni su za nas Srbe mala deca. Ovi hakeri su sa sofisticiranom opremom ukrali samo 45 miliona. Setimo se Dafine i Jezde, kakvi su to maheri bili, narod im je sam donosio novac, a oni su od opreme imali samo digitrone.

  • Mimi

    21. septembar 2014 | 14:48

    Koji su to mozgovi za tehnologiju a ja nisam u stanju da nekom provalim sifru na fb :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA