EVO KAKO ĆE BEOGRAD POSTATI AMSTERDAM: Jedan dan bez automobila, svi na posao biciklom!

Biciklisti nisu smetnja na putu! Poštujte bicikliste, sačuvajte život! je poruka spota Agencije za bezbednost saobraćaja koji je snimljen u okviru promovisanja "Dana bez automobila"

  • 8

U cilju promovisanja javnog prevoza i nemotorizovanih vidova transporta, Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je sve zaposlene u državnoj upravi da 22. septembra, na "Dan bez automobila“, dođu i vrate se sa posla pešačeći, biciklom ili javnim prevozom i da svoje automobile ostave kod kuće".

 

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja za podizanje svesti koja ima za cilj da promeni svest građana u vezi korišćenja javnog prevoza, vožnje bicikla, pešačenja, odnosno vidova transporta koji ne stvaraju zagušenja u saobraćaju i nisu štetni po životnu sredinu, navedeno je u saopštenju Agencije.

 

 

U okviru obeležavanja "Dana bez automobila“", u osnovnoj školi "Sveti Sava“ na Vračaru, 22. septembra biće održan i likovni konkurs za đake drugih razreda na temu učešća u saobraćaju bez automobila.

 

Takođe, Agencija za bezbednost saobraćaja pripremila je TV spot čija je radnja posvećena bezbednosti biciklista.

 

Poruka spota glasi: "Biciklisti nisu smetnja na putu! Poštujte bicikliste, sačuvajte život!", navedeno je u saopštenju te agencije.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nakamura

    22. septembar 2014 | 09:51

    Lepa akcija, ali ne zamislivo je da se poredimo sa Amsterdamom. Prvenstveno jer nemamo staze, ( one na N.Bgd su imitacija ), brdoviti smo, uzasno losa saobracajna infrastruktura. Na kraju, mentalitet nam ne dozvoljava da vozimo po kisi, a danas je kisoviti dan. Istopicemo se ili prehladiti... Jos jednom plus za akciju i pozitivno menjanje svesti vlasti i gradjana o znacaju ucesca bicikala u saobracaju.

  • Miki

    22. septembar 2014 | 09:06

    Bas bih voleo da vidim dal ce miniistri ici pesice ili gradskim prevozom hahahaa

  • Boki

    22. septembar 2014 | 09:36

    Da li se nekad neko pitao zasto Holandija, kao i Vojvodina, ima toliko bicikala, a Beograd i ostatak gradova Srbije nema? Evo reci cu vam ja kao biciklista... Uzbrdice su problem. Holandija se nalazi ispod nivoa mora, ravna je kao dlan, isto kao i Vojvodina. Lako je tamo voziti bicikl.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA