Hrvat koji je rezao uši mrtvima godinama slobodno živeo u Australiji! (FOTO)

Krunoslava Bonića (39) bosansko tužilaštvo tereti za zločin protiv civilnog stanovništva, a Kantonalni sud u Novom Travniku je 13. februara 2006. godine izdao naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za njim

  • 12

Krunoslav Bonić (39), bivši vojnik bosanskih Hrvata, optužen za ratne zločine zbog nečovečnog ponašanja prema muslimanskim civilima tokom rata u Bosni i Hercegovini, slobodno je živeo "ispred nosa" federalnim vlastima u Kanberi u Australiji deset godina.

Policija u BiH je Bonića tražila osam godina nakon rata koji je bio od 1992. do 1995. godine. Za to vreme, Bonić je sekao uši mrtvim borcima za novac i pomagao u mučenju muslimanskih civila za šta je Haški tribunal za ratne zločine imao neproverene dokaze.

Zbog počinjenog krivičnog dela - ratni zločin protiv civilnog stanovništva, iz člana 142. preuzetog iz KZ SFRJ, Kantonalni sud u Novom Travinku je 13. februara 2006. godine izdao naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za njim.

Međutim, Bonić od 2008. godine živi u blizini sedišta australijske savezne policije i državnog tužilaštva, gde je boravio povremeno i u periodu od 1998. do 2001. godine, otkrila je istraga Fairfaxa.

Postupak izručenja Bonića bosanskim sudovima, započeo je Prekršajni sud ACT prošle nedelje, a Krunoslav, čije se ime nije pojavljivalo na javnim sudskim listama, bio je u pritvoru i nije tražio zahtev za kauciju.

Australijsko tužilaštvo saopštilo je da do marta ove godine nije imalo zahtev za izručenje, a Bonić će se ponovo pojaviti pred ACT sudom u sredu.

(Telegraf.rs / Izvor: canberratimes.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusko

    1. oktobar 2014 | 13:53

    Da je Srbin vec bi trulio u Hagu sa optuznicom od minimum 20 godina...Vatikan stiti krvnike

  • Прави Четник

    1. oktobar 2014 | 15:25

    Не могу да верујем да је то један хрват радио другим људима, то мора да је нека грешка!

  • DJENKA

    1. oktobar 2014 | 16:12

    Ovi Australijanci se bas mnogo prave pametni , da je Srbin visio bi u sred Kambere .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA