Parada ponosa u Podgorici 26. oktobra

Organizatori su pozvali sve građane i građanke Crne Gore da učešćem u Povorci ponosa pokažu solidarnost sa LGBT osobama

  • 3

Druga Parada ponosa u glavnom gradu Crne Gore biće održana 26. oktobra, ozvaničila je danas u Podgorici Vanja Gagović iz Organizacionog odbora "Montenegro Prajda".

Predstavnici asocijacije "Kvir Montenegro" i Organizacionog odbora drugog Prajda očekuju da će bezbednosna situacija biti bolja od prošlogodišnje, uz prisustvo predstavnika partija, vlade i državnih organa.

Organizatori su pozvali sve građane i građanke Crne Gore da učešćem u Povorci ponosa pokažu solidarnost sa LGBT osobama.

Očekuju da će ove godine biti veći broj ministara i visokih funkcionera koji će prošetati podgoričkim ulicama i na taj način dati podršku gej populaciji, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

Predsednik ''''Kvir Montenegro'''' Danijel Kalezić je na konferenciji za novinare poručio da će najveća odgovornost biti na tužilaštvu da, kako je naveo, ne ponovi greške od prošle godine i da ovoga puta sankcioniše one koji ometaju povorku.

Prva Parada ponosa u Podgorici održana je 20. oktobra prošle godine, a obeležili su je incidenti i sukobi s policijom koje su izazvali protivnici Prajda

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA