Da li ste bili na aerodromu u Briselu 19. septembra? Od ovog odgovora možda vam zavisi život

Tomas Erik Dankan, prvi čovek u SAD kome je otkriven virus ebole, na aerodromu u Briselu čekao je čak sedam sati svoj let. Sumnja se da je on mogao da ugrozi mnoge koji su u tom periodu boravili u njegovoj blizini

  • 4

Prvi čovek u SAD zaražen virusom ebole Tomas Erik Dankan (42) na putu od Liberije do Teksasa promenio je tri aviona, a leteo je i preko Brisela. Zbog ovoga se sada strahuje da bi moglo da dođe do novih zaraženih.

Naime, Dankan je na aerodromu u Briselu proveo sedam sati, lekar Tom Frajden naglasio je da ipak nema potrebe za širenjem panike, piše nemački Bild.

Dankanovi saputnici nisu bili ugroženi jer je virus zarazan tek kad se pojave simptomi, koje Dankan, u to vreme nije imao, istakao je Frajden.

Kompanija Junajted Erlajns potvrdila je da je Dankan leteo njihovim avionom od Vašingtona do Dalasa i od Brisela do vašingtona, dok je od Liberije do Belgije došao avionom Brisel Erlajnsa, ali to nije zvanično potvrđeno.

Iz Liberije je krenuo 19. septembra, a u SAD stigao 20. septembra. Simptomi bolesti su mu se pojavili pet dana kasnije.

(Telegraf.rs / Izvor: bild.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rumsterdam Online

    3. oktobar 2014 | 23:43

    Pekić - "Besnilo"

  • sunce

    3. oktobar 2014 | 00:32

    Ebola je kuga 21 vijeka i ovo nije nista u odnosu sta nas ceka.Nostradamus je ovo vec predvidio i ova ce bolest pokositi veliki broj stanovnistva na zalost.A znam da do sada Nostradamus nije niti jednom od svojih prorocanstava omanuo.

  • Bosko Sreckovic

    2. oktobar 2014 | 16:08

    Eto .. kazu nece let avionom preneti ebolu ... op trt .. ajmo dalje ... kad ce evropa da objavi koliko ima zarazenih .. hmm ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA