Izetbegovići pokrali novac koji je bio namenjen Bosni (VIDEO)

Tokom 1995. godine je sakupljana pomoć, zlato i ostale dragocenosti u Turskoj, Švajcarskoj i Saudijskoj Arabiji za BiH. Kao i obično, tu se uvek neko nađe ko zloupotrebljava donacije, a ovaj put se u glavnoj ulozi našla porodica Izetbegović

  • 18

Poznato je da je turski narod srčano i sa neviđenim emocijama davao sve što je bio u mogućnosti da bi pomogao Bosni i Herecegovini i njenom narodu. Upravo u toj prijateljskoj zemlji našla se i skoro cela porodica Izetbegović, koja je preuzela i kontrolisala većinu poslova oko prikupljanja i distribuciju pomoći za BiH.

 

Skupovi širom Turske organizovani su prema istom scenariju. Vrhunac tih okupljanja bilo bi obraćanje supruge predsednika Alije Izetbegovića, koja bi uz ovacije stupala na scenu. Gospođa Izetbegović bi izrazila zahvalnost pre svega ženama, koje su svoj nakit nesebično darovale za Bosnu. Ona se tokom 1995. godine okupljenima na raznim manifestacijama obavezno žalila zbog činjenice da je ostala usamljena u misiji prikupljanja pomoći za Bosnu.

 

Međutim, mnogi gledaoci su postavljali pitanje o netransparentnosti akcija za pomoć BiH. Jedan efendija, koji je bio i nekog vrsta prevodioca gospođi Izetbegović, dao je intervju u kojem je rekao da je jednom prilikom prikupljeno četiri vreće zlata i da je video da će to završiti u privatnim džepovima. Tom prilikom je rekao da kada su utovarali vreće sa zlatom u kombi, supruga tadašnjeg predsednika rekla da je jedna vreća za Bakira (Alijin i njen sin, sadašnji bosanskohercegovački političar i član Predsedništva BiH).

 

Ko je i prema čijem ovlašćenju prikupljao novac, zlato i ostale dragocenosti u Turskoj, Švajcarskoj i Saudijskoj Arabiji? Pogledajte video-snimak o prikupljanju pomoći za BiH u ratnom periodu i nove detalje o zloupotrebama donacija za BiH:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor:avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Esma

    2. oktobar 2014 | 15:37

    I narod opet glup,glasa za lopove

  • Nb

    2. oktobar 2014 | 14:41

    Ma to je nemoguce oni su posteni

  • Beli

    2. oktobar 2014 | 15:09

    Svi koji su bili tada na frhu debelo su se obogatili sa sve tri strane pa i dan danas dok narod gladuje oni uzivaju.Nicija nije do zore sjala,pa nece ni njima.Sramota,a opet narod glup pa glasa za te iste.FUJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA