EBOLA HARA AMERIKOM: Zaraženo najmanje 80 ljudi?!

U direktnom ili indirektnom kontaktu sa pacijentom koji je inficiran ebolom u Teksasu, bilo je 80 ljudi. Kako je saopšteno, između 12 i 18 osoba potencijalno je bilo izloženo virusu preko zaraženog Tomasa Erika Dankana

  • 0

Čak 80 ljudi je u nekom trenutku bilo u kontaktu sa pacijentom Tomasom Erikom Dankanom iz Dalasa koji boluje od ebole, tvrde teksaški zvaničnici i medicinski stručnjaci. Oni su ukazali na značajni skok sa mogućih 18 obolelih , na neočekivano veliki broj od 80 zaraženih.

Pored toga, četiri člana porodice pacijenta dobili su naređenje da ostanu u svojoj kući iz predostrožnosti, iako ne pokazuju simptome ove strašne bolesti koja je počela da hara svetom. Dankanova porodica iz Liberije do 19. oktobra ne sme da prima posete niti da napušta svoj dom.

- Mi smo pokušali sve, čak i javnim protokolima da zaustavimo širenje ove bolesti i zaštitimo javnost od iste. Ovo naređenje nam omogućuje da oprezno nadgledamo situaciju - rekao je doktor Dejvid Lejki iz bolnice u Teksasu.

Da podsetimo, prva osoba u SAD kojoj je postavljena dijagnoza ebole, greškom je otpuštena iz bolnice od strane zdravstvenih radnika. Dankanov slučaj je zabrinuo širu javnost zbog mogućnosti širenja ovog smrtonosnog virusa iz Zapadne Afrike, od koga je dosad umrlo najmanje 3.338 ljudi.

(Telegraf.rs/ Reuters/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA