PUTIN: Ukrajina je naša najbratskija nacija!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom interesu Rusije i dodao da je Ukrajina za Rusiju "najbratskija od svih nacija"

  • 12

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom interesu Rusije i dodao da je Ukrajina za Rusiju "najbratskija od svih nacija".

- U našem je interesu da imamo pouzdanog i predvidljivog partnera i suseda - rekao je Putin na investicionom forumu "VTB Kapital Raša", preneo je Rojters.

Ruski predsednik je u vezi sa tim izrazio nadu da će parlamentarni izbori u Ukrajini, zakazani za 26. oktobra, omogućiti povratak stabilnosti u toj zemlji, navodeći da je to takođe u interesu Rusije.

Putin je istakao da će izbori doprineti stabilnosti u Ukrajini ukoliko zvanični Kijev bude garantovao puna prava svim ukrajinskim građanima, što se, kako navodi Rojters, očito odnosi na proruski orijentisane građane na istoku Ukrajine, u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Oni su, inače, najavili da neće učestvovati na izborima 26. oktobra.

- Nadam se da će parlamentarni izbori u Ukrajini biti pravedni i da će u tu zemlju konačno stići dugo očekivana politička stabilnost - rekao je ruski predsednik.

Zvanični Kijev optužuje Moskvu da se meša u unutrašnje poslove Ukrajine time što podržava proruske snage na istoku zemlje, što Kremlj negira.

( Telegraf.rs / Tanjug )

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    2. oktobar 2014 | 15:33

    А ми се још кунемо у њих.. Ценимо комунисте 3000км далеко, а ратујемо са комшијама (фактички исти народ).. Браво Србијо

  • toplistanadrealista

    2. oktobar 2014 | 20:34

    Proruski orijentisan moze biti Srbin recimo, ali na istoku ukrajine zive Rusi a ne proruski orijentisani ljudi, to je isto kada bi za Srbina rekli da je prosrpski orijentisan!

  • Player

    2. oktobar 2014 | 16:51

    Putin je sve naj najbolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA