UKLJUČITE SE I VI: Pokloni knjigu, sačuvaj biblioteku!

Vaša stara lektira, knjige na metar koje godinama skupljaju prašinu, omiljene i iskorišćene knjige, mogu biti deo fonda biblioteke "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu. Ponesite i poklonite knjige - da sačuvamo biblioteku! Bioetičko društvo Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda organizuje humanitarnu akciju od 10. do 13. oktobra

  • 1

Dom omladine Beograda poziva sve posetioce, prijatelje, saradnike, festivale, udruženja, izdavačke kuće, umetnike, sugrađane da idućeg vikenda dođu u Dom omladine Beograda i od 12.00 do 20.00 časova donesu bar jednu knjigu, poželjno i više.

 

Milionski grad kao što je Beograd sigurno može da sakupi 25.000 knjiga, koliko je poplavljeno u biblioteci "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu. Ako ste krenuli na koncerte, Vikend francuskog filma, neku od tribina, u Američki kutak ili EU info centar, ne idite praznih ruku.

 

Vaša stara lektira, knjige na metar koje godinama skupljaju prašinu, omiljene knjige, iskorišćene knjige, mogu biti deo fonda Biblioteke u Obrenovcu. Ponesite knjige, poklonite knjige - da sačuvamo biblioteku! Bioetičko društvo Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje humanitarnu akciju sakupljanja knjiga za bibioteku "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu pod nazivom "Pokloni knjigu - sačuvaj biblioteku!"

 

 

Akcija će trajati u holu Doma omladine od petka, 10.oktobra u podne do ponedeljka, 13. oktobra uveče.

 

"Biblioteke se ne prave, one rastu" rekao bi Agustin Birel. Stoga, pomozimo biblioteci u Obrenovcu da se obnovi i da raste, sa svojim čitateljima i čitateljkama i sa nama zajedno! Poklonimo knjigu i vratimo osmeh na lice, jer osmeh se osmehom vraća! Knjiga uvek budi toplinu u srcu i čini najlepši poklon. Knjiga je uvek predstavljala ključ za mnoga vrata o kojima i ne sanjamo i prozor u naše snove i vizije.

 

Na otvaranju akcije, 10. oktobra u podne, još jednom ćemo se podsetiti posledica katastrofalne poplave koja je potresla našu zemlju a posebno Obrenovac i njegove stanovnike i stanovnice, u nadi da će se situacija što pre poboljšati, ali i istaći humano i spontano organizovanje stanovništva širom Srbije da pomognu najugroženijim područjima. Nakon toga, odlomke iz svojih ili omiljenih knjiga, čitaće naši poznati književnici i umetnici.

 

 

Biblioteka "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu je osnovana 1904. godine i ove godine slavi 110 godina postojanja. U poplavi je nastradalo oko 25.000 knjiga.

 

Pozivamo sve građane i građanke koji žele da poklone knjigu i tako pomognu obnovu biblioteke u Obrenovcu da tokom ova četiri dana dođu u Dom omladine i podrže našu akciju.

 

Bioetičko društvo Srbije će organizovati prevoz prikupljenih knjiga do biblioteke u Obrenovcu posle akcije. Akcija se završava u ponedeljak 13.oktobra uveče, predstavom organizacije "Duša".

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tata Ikun

    10. oktobar 2014 | 06:32

    Akcija je vredna hvale, samo po mom mišljenju je preuranjena, treba tim ljudima prvo krov nad glavom i posao, a onda literatura...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA