Palma prodaje Akva park

- Prodajom Akva parka mi ćemo doći do para, nešto ćemo uraditi sa tim parama ako ga budemo prodali, a taj neko ko ga kupi neće ga odneti u državu ili grad gde živi. Akva park ostaje i dalje ovde - poručio je Dragan Marković Palma

  • 3

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je da Jagodina prodaje Akva park.

- Doneli smo odluku da prodamo Akva park - rekao je Marković na sednici Skupštine grada i napomenuo da će grad za Akva park "uzeti duplo više para nego što se uložilo u njegovu izgradnju".

- Prodajom Akva parka mi ćemo doći do para, nešto ćemo uraditi sa tim parama ako ga budemo prodali, a taj neko ko ga kupi neće ga odneti u državu ili grad gde živi. Akva park ostaje i dalje ovde - poručio je on.

Dodao je da jagodinski Akva park ima turističku dimenziju budući da jedan od prvih u Srbiji, te da će odbornici biti informisani o daljem postupku.

Akva park u Jagodini, prvi u Srbiji, otvoren je u julu 2007. godine. Lani ga je posetilo 330.000 turista iz svih krajeva Srbije i inostranstva. Posetilaca je bilo cele godine a najviše u letnjem periodu. U proleće i jesen nezaobilazna je destinacija svih đačkih i drugih ekskurzija, a najposećeniji je leti, kaže za Tanjug direktor Akva parka, Zoran Gligorijević.

Akva park je površine šest hektara, ima sedam bazena jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice. Tu su i tereni za košarku, odbojku...

Od otvaranja do sada posetilo ga je oko tri miliona turista. Neposredno uz Akva park je ZOO vrt, Muzej voštanih figura, Stadion FK Jagodina a od 18. septembra i moderan "Vivo" šoping centar na 10.000 kvadratnih metara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA