Šiptarski ekstremisti palili i uklanjali simbole Srbije! (FOTO)

Na zgradi Službe za platni promet koja se nalazi u jednoj od glavnih ulica zapaljena je zastava Republike Srbije, na samom glavnom mostu koji deli ovaj grad sa severne strane oštećena je zastava sa simbolima Kosovske Mitrovice. Takođe bilo je pokušaja da se uklone državne zastave u blizini glavnog mosta i na zgradi bivše Opštine u Kolašinskoj ulici

  • 5

 Tokom noći albanski akstremisti oskrnavili su više simbola države Srbije u severnoj Kosovskoj MItrovici.

Na zgradi Službe za platni promet koja se nalazi u jednoj od glavnih ulica zapaljena je zastava Republike Srbije, na samom glavnom mostu koji deli ovaj grad sa severne strane oštećena je zastava sa simbolima Kosovske Mitrovice. Kako Telgraf saznaje bilo je pokušaja da se uklone državne zastave u blizini glavnog mosta i na zgradi bivše Opštine u Koloašinskoj ulici koja vodi prema etnički mešovitom selu Suvi Do.

Posle prekida utakmice u Beogradu i incidenta zbog ubacivanja na teren transparenta sa mapom "velike Albanije i nacionalnim herojima" Albanci su na celoj teritoriji pokrajine euforično pozdravili ovaj čin.

U južnoj Mitrovici je bilo višesatno slavlje propraćeno pucnjavom iz vatrenog oružja, a slavljenici su se u više navrata sukobili sa policijom. Iste večeri uklonjena je srpska zastava sa Zvečanske tvrđave. U jutarnjim časovima, sledećeg dana zapaljen je objekat - kontejner Inicijativnog odbora za izgradnju crkve Sv.Trojice na Malom Zvečanu, kao i zastava u blizini objekta. Kako je za Telegraf rekao predsednik ovog odbora Nenad Ristić rekao "za pet godina koliko traje istraživaistraživanja, nikada nije ništa nestalo".

-U kontejneru je izgorela kompletna dokumentacija petogodišnjeg arheološkog istraživanja, od dnevnika rada do projekata za izgradnju nove crkve Sv. Trojice na temeljima stare i crkve Sv. Dimitrija koje datiraju iz perioda III - IV veka - rekao je Ristić.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA