DA LI JE REALNO? Bosanci traže Atlantidu

Grupa stručnjaka iz oblasti arheologije i istorije kreće sa ekspedicijom na Kanarska ostrva u potragu za Atlantidom, mitskom legendom i nestalom zemljom

  • 5

Članovi udruženja "Explorer" iz Sarajeva odlučili su da se priključe ekspediciji "Atlantis 2014" sa kojom će krenuti u potragu za ostacima legendarne civilizacije Atlantide. U istraživačkom timu se nalaze istoričar i arheolog Enver Imamović, novinar Ahmed Bosnić i pravnik Adi Krdžalić.

Ekspedicija će istraživati ostatke kulture nekadašnjih civilizacija na nekoliko lokaliteta. Na Kanarskim ostrvima u Atlantskom okeanu nalaze se svedoci istorije stari nekoliko hiljada godina.

Istraživanja će se vršiti na obalama Atlantika, na granicama starog i novog sveta. Ovo područje su stari Grci zvali "Atlasovo more". 

Profesor Imamović je rekao da će na ovom putovanju izučavati i piramide na Tenerifima sa svojim udruženjem.

(Telegraf.rs/ Izvor:avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    20. oktobar 2014 | 13:27

    Da li je realno? Nekom ce da se posreci I nacice makar minimalne dokaze postojanja civilizacije pre nase. Da li ce se posreciti ovim ljudima koji su krenuli u veliku avanturu, videcemo.U svakom slucaju jedno zivotno iskustvo.

  • ljubo

    20. oktobar 2014 | 14:00

    Realno , zasto da ne otkrice svoje poreklo. Ja im govorim , a oni meni ne veruju , e sad trazite i sami cete se uveriti u ono sto vam ja rekoh.

  • ba

    20. oktobar 2014 | 13:58

    Moguce je, a sledeci projekat je Jeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA