Vučić: Pohapšeni krivci za napade na pekare

- Država je pohapsila sve počinioce, osim jednog ili dva za još jednu pekaru. Takav odgovor za zlodela je najbolji odgovor prema onima koji misle da nasiljem mogu da rešavaju probleme i da šire mržnju - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije

  • 9

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država uradila sve što je mogla u slučaju paljenja i napada na pekare u Vojvodini, da je lično odmah reagovao, da su svi učesnici pohapšeni i da će odgovarati za ono što su počinili.

- Država je pohapsila sve počinioce, osim jednog ili dva za još jednu pekaru. Takav odgovor za zlodela je najbolji odgovor prema onima koji misle da nasiljem mogu da rešavaju probleme i da šire mržnju - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

- U toku dana ćemo i taj slučaj da rešimo tako da možemo da se pohvalimo da smo sve slučajeve rešili - rekao je Vučić.

Kako je podvukao, vlasnici tih lokala su pošteni i odgovorni građani koji rade u korist države, plaćaju poreze. On je naglasio da uopšte ne ražume takvo ponašanje ali i dodao da je bitno to da zakon takvo ponašanje ne razume i da sistem pravovremneno na to regauje.

Vučić je rekao da ovakvo ponašanje širi nasilje protiv Srba i na Kosovu i u delu Vojvodine gde su Srbi manjina i da to mora da se zaustavi a da će reakcija države biti oštra.

Prema njegovim rečima, privođenje i hapšenje počinilaca su jasan signal svima onima koji misle da išta mogu da rešavaju nasiljem. On je naveo su napadači uglavnom maloletnici, da su pojedini bili u alkoholisanom stanju i da, prema saznanjima iz istrage, nije iza svega stajala neka organiziovana grupa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Resetujte se

    21. oktobar 2014 | 15:03

    Sta je sa pekarama u Vrscu, po cemu je to Novi Sad bitniji od bilo kog drugog mesta u Vojvodini. Vrsac niko i ne pominje!!!

  • M 7777

    21. oktobar 2014 | 13:01

    druze Vučiću prvo da se uhapse oni Šiptari na Kosovu

  • Грга.

    21. oktobar 2014 | 12:21

    То је добра вестмислим за ово хапшење. А шта је са хапшењем шиптара за паљење кућа на Косову и Метохији?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA