Zapaljena srpska kuća na Kosovu i Metohiji!

Vlasnik kuće bio je pokojni Mladen Dabižljević, a u kući, koja je u potpunosti izgorela, živela je njegova supruga koja, na sreću, nije bila tu

  • 10

U selu Drsnik u opštini Klina na Kosovu i Metohiji u ponedeljak veče zapaljena je kuća srpske povratničke porodice, izjavila je danas Tanjugu načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević.

Incident se dogodio u ponedeljak veče oko 21h, a u trenutku izbijanja požara u kući nije bilo nikog.

Radosavljević je rekla Tanjugu da je vlasnik kuće bio pokojni Mladen Dabižljević, a da je u kući, koja je u potpunosti izgorela, živela njegova supruga koja sinoć na sreću nije bila u kući. Kuća je zapaljena i u potpunosti je izgorela, rekla je načelnica Pećkog okruga koja je danas obišla Drsnik i razgovarala sa Srbima povratnicima koje je novi u nizu incidenata izuzetno uznemirio.

- Apelujem na zdrav razum ljudi da se osvestimo i da iz prošlosti izvučemo lekciju da nam se nikada više ne ponove te strašne stvari i da pokušamo da gradimo bolju budućnost jer smo platili debelu cenu i Srbi i Albanci i ovo što nam se događa nije nam uopšte potrebno na Kosovu ali i ni u centralnoj Srbiji - rekla je Radosavljević.

U Drsniku živi dvadesetak srpskih povratničkih porodica koje su zbog poslednjeg incidenta veoma uplašene.

U poslednjih nekoliko dana ovo je četvrti incident. Prethodno je u Gnjilanu zapaljen automobil čiji je vlasnik Srbin, u Kosovskoj Mitrovici u dva navrata – kamenicama i molotovljevim koktelima je gađana opštinska zgrada, a u nedelju veče u Klini je kamenovana kuća vlasnika Dragana Kunića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    21. oktobar 2014 | 13:14

    Pitam se,zasto drzava ne japsi pocinioce paljenja kuca kao sto hapsi one koji bace kamenicu na neku siptarsku radnju,jedna smo drzava.

  • Srbenda

    21. oktobar 2014 | 12:50

    Gospodine Vučiću hoće ovaj počinilac biti uhapšen? ??

  • Filip

    21. oktobar 2014 | 17:57

    I posle mi smo divljaci.Ono jeste ima i kod nas takvih divljaka,svedoci smo toga poslednjih dana,ali pre nego što optuže ceo jedan narod morali bi malo da pogledaju oko sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA