Uprava aerodroma kriva za avionsku nesreću u kojoj je poginuo najmoćniji evropski magnat (VIDEO)

Nije se radilo o strašnom, tragičnom nizu okolnosti, već o kriminalnom nemaru rukovodilaca koji se nisu pobrinuli da zaposleni na aerodromu usklade svoje dužnosti, kaže se u saopštenju Istražnog biroa koji vodi istragu o nesreći

  • 2

Krivci za avionsku nesreću na aerodromu Vnukovo su rukovodioci aerodroma, saopštili su danas ruski istražitelji. U ovoj nesreći su poginuli direktor francuskog energetskog koncerna "Total" Kristof de Maržeri i još četvoro ljudi.

 

- Nije se radilo o strašnom, tragičnom nizu okolnosti, već o kriminalnom nemaru rukovodilaca koji se nisu pobrinuli da zaposleni na aerodromu usklade svoje dužnosti - zaključio je u saopštenju Istražni biro koji vodi istragu o nesreći.

 

Vozaču mašine za čišćenje snega koji se sudario sa avionom, određen je pritvor od 48 sati, izjavio je zvanični porptarol ruskog Istražnog odbora Vladimir Markin.

 

- Istražitelji će tražiti sudsku odluku o njegovom hapšenju - dodao je on.

 

 

Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj (Rosavijacija) saopštila je ranije danas da se avion srušio na moskovskom aerodromu kada je "vidljivost bila slaba", prenosi Rojters.

 

Predstavnica Moskovske međuregionalne istražne saobraćajne uprave Istražnog komiteta Tatjana Morozova rekla je da je avion leteo iz Moskve za Pariz.  Avion je u potpunosti izgoreo, a na mestu nesreće pronađeno je pet beživotnih tela.

 

 

"Raša tudej" javlja da ruski tužioci tvrde da je vozač mašine za čišćenje snega bio pijan. Advokati vozača kažu da je bio potpuno trezan jer ne sme da pije alkohol zbog kardivaskularne bolesti.

 

- Moj klijent boluje od akutne srčane bolesti zbog koje uopšte ne pije alkohol i svi članovi njegove porodice i prijatelji mogu to da potvrde. On je bio trezan u trenutku nesreće. Mi ne želimo da krivica za nesreću padne na jednog običnog čoveka - izjavio je advokat Aleksandar Karabanov.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA