Rama želi da poseti Preševo!

Plan premijera Rame bio je da poseti Preševo 23. oktobra nakon jednodnevne posete Beogradu 22. Želim da budem iskren i dalje nema precizan kalendar, ali je zelja premijera da poseti Presevo i sada kada bude dolazio, 11. novembra - rekao je albanski ambasador u Prištini Cemajl Mindžozi

  • 11

Albanski ambasador u Prištini Cemajl Mindžozi rekao je da će premijer Albanije Edi Rama tokom posete Srbiji pokušati da posetiti i Preševo.

 

Mindžozi je za TV Klan Kosova napomenuo da još nema detaljnog plana posete, ali da bi Rama želeo da dan posle Beograda, 11. novembra, poseti Preševo.

 

- Plan premijera Rame bio je da poseti Preševo 23. oktobra nakon jednodnevne posete Beogradu 22. Želim da budem iskren i dalje nema precizan kalendar, ali je zelja premijera da poseti Presevo i sada kada bude dolazio, 11. novembra - rekao je ambasador.

 

 

Ambasador je ocenio i da je Rama dobro postupio što nije odustao od posete Beogradu, jer bi takva odluka bila suprotna regionalnoj saradnji. Mindžozi je rekao da će dolazak Rame u Beograd doprineti podsticanju dijaloga Beograda i Prištine, a razgovaraće se i o problema Albanaca u Makedoniji i Crnoj Gori.

 

"Ako bi se otkazala poseta bilo bi loše za Kosovo, loše za Albaniju, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Bio bi to loš primer, jer imamo značajne regionalne inicijative", ocenio je Mindžozi. On je ukazao da bi bez političke i diplomatske podrške te stvari tapkale u mestu.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    22. oktobar 2014 | 08:34

    Sta ces ti u Presevo, da pustas dronove?

  • vaš novinar

    22. oktobar 2014 | 06:48

    Da ponovim, malo da poseti Preševo da dolije ulje na vatru pa da ovi dole rasplamsaju!!!!

  • Fuj

    22. oktobar 2014 | 02:11

    Ako ovako nastavimo da se uvlacimo zapada zbog Eu, ima da i polako ode i presevo ,bujanovac,medvedja pod ruke albanaca, iako je to teritorija srbije, izmislice oni nesto da je sebi pripoje a dobice podrsku od zapada, pa ce onda na red doci i nis, itd..... i onda smo ga polozili !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA