SNEG STIŽE U SRBIJU: Hrvatsku i Republiku Srpsku pogodilo snažno nevreme!

Loše vreme izazvalo je i prekide u napajanju strujom. Na nekim putevima u Hrvatskoj je otežan saobraćaj zbog pada stabala posle jakog olujnog vetra

  • 0

Zima dolazi! Hrvatsku i Republiku Srpsku zahvatilo je nevreme koje je donelo i sneg. Zbog obilnih padavina i zahlađenja za celu BiH označen je žuti meteoalarm.

U Hrvatskoj je temperatura u nekim meteorološkim stanicama pala i za 12 stepeni u roku od 60 minuta. Na nekim putevima je otežan saobraćaj zbog pada stabala posle jakog olujnog vetra, a vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Olujno nevreme praćeno jakim vetrom i kišom, izazvalo je problem u snabdevanju električnom energijom na području Prijedora, pa je bez struje ostao veći broj sela u tom području na severo-zapadu Republike Srpske.

Loše vreme izazvalo je i prekide u napajanju strujom i u nekim banjalučkim naseljima, kao i u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu.

Prvi ovogodišnji sneg pao je na Banj Brdu u Banjaluci, dok u nižim predelima grada pada susnežica sa kišom, izjavio je meteorolog Hidrometeorološkog Zavoda Republike Srpske Draško Rudan.

- Do kraja dana možemo očekivati intenzivnije kišne padavine, kao i sneg, posebno u višim predelima od 400 do 500 metara nadmorske visine - naglasio je on.

Banjalučane je jutros probudio snažan olujni vetar, praćen kišnim padavinama.

I u Crnoj Gori je slična situacija. Prema prognozama, snežni pokrivač mogao bi da se formira i u nižim predelima na severu te zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA