PROTEST OČAJNOG MLADIĆA: Očuh mu oteo sestru (3) i odveo je u Crnu Goru!

Branislav Aleksić (16) kaže da poslendja tri dana njegova majka ide od kancelarije do kancelarije u policiji i centru za socijalni rad, ide i u sud, ali nikavog pomaka nema i ništa se ne preduzima da se devojčica vrati u Srbiju

  • 1

Šesnaestogodišnji Branislav Aleksić protestovao je danas na Trgu slobode u Novom Sadu zbog toga što policija i drugi državni organi ni posle tri dana nisu reagovali jer mu je njegov očuh Zoran Savičević oteo trogodišnju sestru Brankicu i odeveo je u Crnu Goru.

Aleksić koji je stajao sa transparentom dok mu je podršku davala sestra od tetke je ispričao da je očuh sestru oteo tokom vikenda kada je po odobrenju suda imao pravo da vidi devojčicu.

Prema njegovim rečima, majka Danijela Aleksić bila u vanbračnoj zajednici sa Zoranom i da su se iz Crne Gore preselili u Inđiju, a potom i Novi Sad kod rođaka pre više od dve godine jer nije više mogla da bude u toj vezi.

- Majka je pokrenula sudski postupak za starateljstvo, a sud u Inđiji i socijalni radnici su odredili da je ona privremeni staratelj do okončana postupka. Očuh je prethodna tri meseca imao pravo jednom mesečno da dođe i vidi sestricu. Sada je prvi put imao dozvolu da je odvede, kako je najavio kod svoje sestre u Smederevsku Palanku. Međutim, u nedelju uveče se nije pojavio i kada smo ga zvali rekao je da je u Beogradu i da Brankicu neće vratiti. Posle smo čuli da je već u Baru, gde ima kuću, a mobilni telefon mu je od tada isključen - ispričao je za mladić.

On dodaje da poslendja tri dana njegova majka ide od kancelarije do kancelarije u policiji i centru za socijalni rad, ide i u sud, ali nikavog pomaka nema i ništa se ne preduzima da se devojčica vrati u Srbiju.

(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zelengrad

    23. oktobar 2014 | 13:08

    nadam se da ce se devojčica vratiti majci! inače ne razumem zene koje se petljaju sa crnogorcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA