ZBOG DRONA: Podignuti avioni i helikopteri, mobilisano 1.226 vojnika

Kina je, pošto se na radaru pojavila letelica, odmah uputila na akciju 1.226 vojnika, 123 vojna vozila, 26 radarskih tehničara, dve borbene letelice i dva helikoptera

  • 5

Kina je rasporedila više od 1.200 vojnika i dva borbena aviona i helikoptere kao odgovor na neovlašćeni let nedaleko od aerodroma u Pekingu, koji je, kako se posle ispostavilo, bio dron za istraživanje i mapiranje, javili su danas kineski državni mediji.

Protiv trojice muškaraca podignuta je optužnica zbog incidenta, prenela je agencija AFP.

Kina je, pošto se na radaru pojavila letelica, odmah uputila na akciju 1.226 vojnika, 123 vojna vozila, 26 radarskih tehničara, dve borbene letelice i dva helikoptera. Incident sa dronom  izazvao je odlaganje 10 letova.

Trojica uhapšenih muškaraca, koji su upravljali dronom, radili su za vazduhopolovno - tehnološke kompanije, a dron dugačak dva metra i 30 centimetara trebalo je da posluži za istraživanje i mapiranje.

Kina zabranjuje bilo kakve letove, sa ili bez pilota, bez prethodnog odobrenja vazduhoplovnih snaga, zvaničnika civilne avijacije i lokalnog kontrolnog biroa za avio saobraćaj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    23. oktobar 2014 | 13:26

    To je drzava nema zezanja

  • Hrvat

    23. oktobar 2014 | 21:51

    Tako i treba. Nema za******je sa Kinom. Svaka cast.

  • Srbin do groba

    25. oktobar 2014 | 21:00

    Što ga nisu srušili sa balističkom raketom, nema zezanja sa kinom :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA