SEPARATIZAM U SAD: Južna Florida se odvaja od Floride

Zbog zanemarivanja južnog dela poluostrva, njeni zvaničnici su podneli rezoluciju da se ova američka savezna država podeli na dva dela. Ona je prihvaćena, ali o sprovođenju ove odluke odlučuje Kongres SAD

  • 5

Zvaničnici grada Saut Majami su podneli zahtev da se država Florida podeli na pola i da južni deo postane 51. savezna američka država.

Zamenik gradonačelnika Valter Haris predložio je rezoluciju koja je prihvaćena početkom meseca. On je rekao komisiji da Talahasi, glavni grad Floride, ne predstavlja na pravi način Saut Majami i da zanemaruju njihove brige o nivou mora.

Gradonačelnik Filip Stodard se složio sa Harisovim obrazloženjem i dodao da se on zalagao za secesiju u proteklih 15 godina, ali da nikad nije predložio rezoluciju.

- Očigledno je ponašanje severnog dela koji vide samo stanje polovine države i voleli bi da otplovimo ka Karibima - rekao je Stodard.

Prihvatanjem rezolucije, koja je odobrena glasanjem, otvorio se put da ona bude posalata upravnim organima okruga Sauta Majamija za razmatranje. Međutim, da bi se odluka o secesiji donela potrebno je odobrenje Kongresa SAD-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladojlo

    23. oktobar 2014 | 14:39

    Naravno da nece dozvoliti jer je njihova zemlja u pitanju. A kada je neka druga onda su spremni i da bombarduju.

  • Karađorđije

    23. oktobar 2014 | 17:51

    Počelo je, počeloooo...

  • Ginekolog-100℅

    23. oktobar 2014 | 18:05

    Zivim na floridi sta ce oni da rade zabole me, samo dva prsta od mog s...a dalje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA