I NIKO KRIV: Rampa podignuta, a vozovi prolaze li, prolaze...

Veliki broj automobila svakodnevno pređe prugu Beograd-Bar na Obilaznici na putu za Užice, a mnogobrojni vozači bili su svedoci da rampa nije spuštena u trenutku prolaska vozova. U “Železnicama Srbije” potvrdili su da je rampa u kvaru još od majskih poplava

  • 2

Rampa na putnom prelazu na barskoj pruzi na Obilaznici, jednoj od najprometnijih saobraćajnica u valjevskom kraju, ne radi već duže vreme.

Veliki broj automobila svakodnevno pređe prugu Beograd-Bar na Obilaznici, na putu za Užice, a mnogobrojni vozači bili su svedoci da rampa nije spuštena u trenutku prolaska vozova. U “Železnicama Srbije” potvrdili su da je rampa u kvaru još od majskih poplava, međutim, pošto vozovi nisu saobraćali do kraja septembra zbog oštećenja pruge, to nije predstavljalo opasnost za vozače.

U „Železnicama“ kažu da će uskoro biti potpisan ugovor sa izvođačem radova, ali ne mogu da precizno kažu kad će rampa ponovo proraditi.

- Radi se o obimnijem poslu, jer će morati da se uradi iskop rova u dužini od 800 metara kako bi se došlo do oštećenog kabla, koji je doveo do toga da se rampa ne spušta pri prolasku voza.

Sve mašinovođe obaveštene o ovom problemu, tako da je obavezno zaustavljanje vozova pre putnog prelaza i preduzimaje druge mere koje se primenjuju u slučaju neobezbđenog putnog prelaza, rečeno je Telegrafu u “Železnicima Srbije”.

Ovo nije prvi put da se pokvari rampa na Obilaznici. Krajem maja 2011. na tom mestu je poginuo valjevski taksista, na koga je, dok je prelazio barsku prugu, a rampa bila podignuta, naleteo voz.

(S .S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    23. oktobar 2014 | 14:03

    Sta drugo mozes ocekivati u ovu zemlju koja propada i u kojoj sve je skoro nefunkcionalno pocev od rampe na prugama semaforima kanalizacijama putevima prepuni rupa itd.

  • Mali Mrav

    23. oktobar 2014 | 13:21

    Cim pomislis ne moze gore biti nego sto jeste,opet neka nova vest.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA