GDE JE MOZAK? Iz zatvora greškom pustili 200 ozloglašenih kriminalaca!

Prema podacima britanskog Ministarstva pravde, mnogi od oslobođenih zatvorenika bili su osuđeni za teža krivična dela - između ostalog, 25 dilera droge, 24 pljačkaša i četiri počinioca seksualnih prestupa

  • 1

Ministarstvo pravde Velike Britanije saopštilo je danas da je od 2010. godine greškom pušteno približno 200 zatvorenika.

Prema podacima Ministarstva, mnogi od njih bili su osuđeni za teža krivična dela - između ostalog, 25 dilera droge, 24 pljačkaša i četiri počinioca seksualnih prestupa, preneo je BBC.

U izveštaju se navode da su uzroci grešaka problemi zbog ponovnog hapšenja osuđenih, koji su prekršili uslove puštanja ili uslovnog oslobađanja, zabuna sa nalozima za hapšenje ili pogrešno računanje vremenskog perioda zatvorske kazne.

Ministar Endrju Selus tvrdi da se takvi incidenti ne dešavaju često i da se pažljivo istražuju. U izveštaju se ne navodi koliko se njih vratilo u zatvor. Podaci su objavljeni kao odgovor na pitanje konzervativaca u parlamentu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA