Ovako zapravo izgledaju američki napadi na Islamsku državu (FOTO)

Fotograf agencije AP, Grk Lefteris Pitarakis, koji se nalazi u Kobaneu gradu u kojem se odvijaju sukobi između Kurda i džihadista Islamske države, i gradu koji je pod konstantnim vazdušnim udarima SAD-a, napravio je seriju fotografija koje bolje od hiljadu reči opisuju strahote rata

  • 3

Više od mesec dana traju žestoki okršaji između Kurda i džihadista Islamske države u Kobaneu, gradu na sirijsko-turskoj granici. Taj grad je i pod najvećim vazdušnim udarima predvođenih SAD-om i njenim zapadnim saveznicima.

Od pokretanja ofanzive američka vojska izvršila je 135 vazdušnih napada na Kobane, gde se istovremeno odvijaju krvave borbe između Kurda i džihadista.

Kao što je slučaj i u ostalim delovima sveta gde su se odvijali ili odvijaju ratni sukobi, veliki broj novinara i fotoreportera se nalazi na licu mesta.

Jedan od njih je i fotograf agencije AP, Grk Lefteris Pitarakis, koji je napravio seriju fotografija vazdušnih napada na Kobane.

Njegove, ali i slike fotografa koji se nalaze u srcu ratnog žarišta pokazuju kako izgledaju vazdušni udari zapadne koalicije.

Rizikujući svoj život za dobru fotografiju, Pitarakis je uslikao i poslao u svet slike koje je napravio u trenucima eksplozija.

Pored sukoba, svet su obišle i njegove slike izbeglica iz Kobanea.

Inače, Pitarakis, koji je studirao u Atini, radio je kao fotograf i tokom sukoba na Kosovu.

Na osnovu njegovih fotografija iz Kobanea jasno je i zbog čega je u dosadašnjoj karijeri dobio nekoliko nagrada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA