ZABRANA MAŽENJA U MALEZIJI: Dodirivanje pasa nije u skladu sa islamom!

Psi se u ovoj državi smatraju "prljavim" životinjama, i ukoliko dođe do kontakta sa njima, neophodno je da svaki musliman prođe kroz ritual pročišćenja

  • 10

Vlasti u Maleziji su donele odluku da je dodirivanje pasa u suprotnosti sa islamskom doktrinom te zemlje, kako kažu tamošnji mediji. Ova odluka je donesena u vreme istrage događaja koji je održan na otvorenom području trgovačkog centra u predgrađu Kuala Lumpura, pod imenom "Želim da dodirnem psa".

 

Ovu manifestaciju su kritikovali islamski vernici, a ministar zadužen za islamske poslove je rekao da će pozvati na razgovor organizatore ove akcije namenjene porodicama i njihovim ljubimcima. Inače, psi se u ovoj zemlji i po religiji islama,smatraju "prljavim" životinjama, pa je dodirivanje zabranjeno, a ukoliko dođe do toga postoji ritual pročišćenja kroz koji svaki musliman mora da prođe.

 

 

Farmaceut koji organizovao ovaj događaj Sied Azmi, rekao je da je njegov cilj bio da svojim inicijativom pomogne sunarodnicima da prevaziđu strah od pasa i da probudi kod njih svest o pravima životinjama. On trenutno prolazi kroz težak period, jer dobija pretnje smrću od ekstremista i poruke "da ga treba kamenovati do smrti".

 

(Telegraf.rs/ Izvor: time.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA