Jedan obrok, mnogo nade: Pomozite narodnim kuhinjama s Kosova! (FOTO)

Novčana pomoć se može uputiti uplatama na žiro-račun Eparhije Raško-prizrenske, na broj: 360-0012622700003-39, Manastir Gračanica, 38205 Gračanica, za Narodne kuhinje

  • 1

Višegodišnja borba uz ulaganje neprekidnog truda, napora i rada koji Eparhija Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska ujedno sa svojom Dobrotvornom organizacijom „Majka devet Jugovića“ već četrnaest godina pruža, daje nadu da će preko 2.100 najugroženijih lica s prostora Kosova i Metohije nastaviti da svakodnevno dobijaju topli obrok i komad svežeg hleba.

Aktivnom humanitarnom akcijom „Jedan sms za jedan obrok gladnima na Kosovu i Metohiji koja se već punih sedam godina preko humanitanog sms broja 1033 realizuje uz pomoć mobilnih operatera Mts-a, Telenora i Vip-a i preko medijskih kuća prvenstveno Radio televizije Srbije, stalnim sms donacijama velikog broja građana, uspevamo da na direktan način pomognemo najugroženijima na Kosovu i Metohiji. U prvoj polovini  2014. godine putem slanja sms poruke na broj 1033 prikupljeno je 3.692.998,02 dinara.

Prikupljenim novcem smo uspeli da podmirimo mnoge potrebe kojima je omogućen rad narodnih kuhinja: kupovina namirnica, plaćanje troškova električne energije, održavanje voznog parka, podmirenje putnih troškova i ostalo.

Sa željom da se nastavi humanitarna akcija „Jedan SMS za jedan obrok gladnima na KiM”, pod sloganom „Jedan obrok mnogo nade", i da se pažnja javnosti kontinuinirano usmerava ka onima kojima je najpotrebnija, osmišljen je novi talas kampanje, koji kroz televizijske spotove, priča priče o ljudima na Kosovu i Metohiji.

U centar pažnje stavljeni su najosetljiviji, najnemoćniji, najneviniji, oni koji zaslužuju bolju budućnost – deca Kosova i Metohije. Kroz reči dece, njihove snove, zapažanja, priče o svakodnevici, saznajemo mnogo o realnosti u kojoj žive. Deca žele srcem, žele malo i žele iskreno.

Cilj kampanje je da pozovemo ljude da im nešto od toga malog, a za njih velikog, omoguće.

Realizacijom brojnih projekata poput Farme koza, Mlekare, Poljoprivrednog gazdinstva uspevamo da održimo krug proizvodnje jer prinosima i proizvodima koje nam ovi projekti omogućuju podmirujemo određene potrebe narodnih kuhinja za hranom.

Međutim, naš rad je neprekidno pred iskušenjima, naročito u nedostatku namirnica poput brašna, ulja, konzerviranog povrća, mesnih narezaka i ostalog. Često se dešava da situacija iz teške prelazi u alarmantnu i zbog tih razloga su stalno potrebne nove donacije u hrani i novcu. Zbog svega toga jako je bitno da se humanitarna akcija nastavi jer je nezamislivo šta bi se desilo kada ne bismo imali podršku preko SMS-a.

Novčana pomoć se može uputiti uplatama na žiro-račun Eparhije Raško-prizrenske, na broj: 360-0012622700003-39, Manastir Gračanica, 38205 Gračanica, za Narodne kuhinje. Takođe, pomoć se može poslati i slanjem SMS poruke na broj 1033 u mrežama M:ts, Telenor i Vip po ceni od 100 dinara.

Eparhija raško-prizrenska i Majka devet Jugovića se od srca zahvaljuju svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji i na taj način pomogli najugoženijima na Kosovu i Metohiji, kao i medijima koji pomažu objavljujući ove apele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stef

    31. januar 2018 | 08:53

    Javljam se iz Zagreba, i želio bi poslati malu pomoć za djecu na Kosovu u akciji "jedan obrok mnogo nade", ali ne znam kako, pokušao sam sms porukom, ali nije išlo, ako netko zna kako se to radi, molim savjet za SMS ili za uplatu preko bank.računa, hvala i Lp.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA