SELJACI U STRAHU: Nato bomba tomahavk od 12 metara preti da nas pobije!

Kazali su nam da je u pitanju ''tomahavk'' i da je dužine oko 12 metara. Kada se raketa zarila u brdo za vreme bombardovanja, prvi sam došao na lice mesta i video krater toliko širok da bi u njega sigurno ušlo bure od 200 litara, najmanje metar širine - kaže jedan od vlasnika kuća koje su najugroženije Mile Radovanović

  • 6

 

Meštani pirotskog sela Izvor, koji već 15 godina žive u opasnosti od neeksplodirane rakete koja se za vreme NATO bombardovanja 1999. godine zarila u brdo iznad sela, apelovali su na nadležne da pomognu u rešavanju ovog problema.

Jedan od vlasnika kuća koje su najugroženije Mile Radovanović kaže da i danas živi u strahu od neeksplodirane rakete.

- Kazali su nam da je u pitanju ''tomahavk'' i da je dužine oko 12 metara. Kada se raketa zarila u brdo za vreme bombardovanja, prvi sam došao na lice mesta i video krater toliko širok da bi u njega sigurno ušlo bure od 200 litara, najmanje metar širine - kaže Radovanović.

- Nakon toga, kratko vreme policija je obezbeđivala mesto, ubrzo su svi otišli a raketa je ostala i dan danas - rekao je on.

Odmah ispod mesta gde se zarila raketa nalazi se i izvor lekovite vode koji nikad ne presušuje i sa koga se za vreme najvećih suša celo selo snabdeva vodom, a mnogi dolaze da toče vodu jer se veruje da je lekovita, kaže Radovanović.

Jedan od meštana Izvora Branislav Mančić kaže da godinama napasa koze u blizini rakete.

- Veliki je rizik, blizu je sela, puno ljudi tu cirkuliše. Čak i deca tu dolaze u potrazi za pečurkama i ne smem ni da pomislim šta bi se desilo kada bi kojim slučajem eksplodirala raketa. Sećam se kada se zarila da sam pustao konopac u rupu i da je bila duboka čak 15 metara- kaže Mančić.

U selu Izvor živi preko 700 stanovnika u oko 300 domaćinstva.

MEŠTANI SU VEĆ DUŽE VREMENA ZABRINUTI ZBOG OVE SITUACIJE!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    25. oktobar 2014 | 15:00

    Seljaci u strahu auuu pa nisu seljaci vec ljudi...

  • BALKANSKI SPIJUN

    25. oktobar 2014 | 14:03

    Ahh ti Rusi i njihove bombe vise..... ;)

  • Nikola

    25. oktobar 2014 | 16:59

    Mozda bi mogli da kopiramo ti tomahavku u neku Nasu verziju pa prodavati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA