KAD SE UDRUŽE KINEZI I SRBI: Ovu izložbu morate da vidite! (FOTO)

Na izložbi "Zelena arhitektura u Kini i Srbiji" biće prikazan izbor od 15 referentnih projekata iz Kine i 15 odabranih projekata iz Srbije koji na najbolji način prikazuju primenu održivih sistema za komunikacije, osvetljenje, grejanje i hlađenje, koji direktno utiču na unapređenje životne sredine

  • 0

Arhitektonski fakultet u Beogradu i Lioning Science and Technology Publishing House Ltd (Kina) predstavljaju izložbu "Zelena arhitektura u Kini i Srbiji".

Otvaranje je zakazano za ponedeljak, 27. oktobar u 18.00. časova u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu (Bulevar Kralja Aleksandra 73/II).

Izložba je nastala kao proizvod zajedničke težnje Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i izdavačke kuće Lioning Science and Technology iz Kine da uspostave vezu između postojeće prakse u domenu zelene arhitekture u Kini i Srbiji.

Na izložbi će biti prikazan izbor od 15 referentnih projekata iz Kine i 15 odabranih projekata iz Srbije koji na najbolji način prikazuju primenu održivih sistema za komunikacije, osvetljenje, grejanje i hlađenje, protivpožarnu zaštitu, na bazi kojih su kreirani autonomni i nezavisni operativni arhitektonski sistemi ili metodologije za smanjenja troškova stanovanja koji direktno utiču na unapređenje životne sredine i zajednice u celini.

Cilj ove izložbe je da predstavi arhitekturu i arhitekte kao deo rešenja umesto deo problema, kako se često prepoznaju, i da skrene pažnju na arhitekturu kao uticajnu proaktivna profesiju koja se konstanto razvija ka pronalaženju novih modela kojima se omogućava bolja povezanost između ljudi i njihovog prirodnog i izgrađenog okruženja. Arhitektura, istovremeno, pruža odgovor i na različite humanitarne i ekološke krize koje svakodnevno pogađaju ceo svet.

Na izložbi koja će trajati do 5. novembra, pored projekata iz Kine biće prikazani projekti sledećih arhitekata i projektnih timova iz Srbije: AGM Group / Branislav Mitrović i Jelena Kuzmanović / Blagota Pešić / Branislav Redžić i Zoran Đorović & Dragan Ivanović / Milan Vujović i Budimir Sudimac / Dejan Miletić i Jelena Miletić / Dejan Miljković i Jovan Mitrović i Branko Pavić / BIRO.VIA / Kuzmanov i Partners / DVA : STUDIO / Miodrag Mirković / / Mustafa Musić / Spasoje Krunić / Vladimir Lojanica / Vasilije Milunović i Stevan Žutić.

Izložbu će otvoriti SUN Shoushan, Zamenik ministra za državnu upravu za štampu, publikacije, radio, film i televiziju Narodne Republike Kine, Vladan Đokić, dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu kao i predstavnici kineske asocijacije arhitekata Archina i izdavačke kuće Nordern United Publishing & Media Group.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA