PUTIN PORUČUJE: Dok je nas, Amerika neće biti vladar sveta!

Lider Rusije se na sastanku "Vladaj Kluba" u Sočiju zapitao da li je način na koji SAD realizuje svoju vodeću ulogu u svetu ono čemu svi težimo i da li to donosi napredak i mir, i istakao da Rusija nema nameru da se vraća totalitarističkoj prošlosti ali da traži da se cene njihovi nacionalni interesi

Na sastanku "Vladaj kluba" u Sočiju, Vladimir Putin je rekao da se ne slaže sa tim da SAD bude jedini gospodar sveta, jer smatra da to može dovesti do haosa i neravnoteže u međunarodnim odnosima, zbog čega je dodao i da insistiranje na njhovim varijantama "mirnog rešavanja sukoba", zapravo stvara suprotni efekat.

- Umesto do se sukobi smire, dolazi do njihove eskalacije. Umesto jačanja suverenih država, svedočimo širenju na mnogim prostorima gde vlada haos, a umesto demokratije, podržavaju se raznorazni nacionalisti i islamisti - rekao je lider Rusije i zapitao se da li je "način na koji SAD realizuje svoju vodeću ulogu u svetu ono čemu svi težimo i da li to donosi napredak i mir".

On je napomenuo i to da je velika greška što je SAD proglašen za pobednika u Hladnom ratu, jer je prema njegovim rešima, na delu pokušaj stvaranja novog svetskog poetka, zbog čega je dodao da Rusija nema imperijalnih ambicija i da ne želi da uzvraća istom merom kao Amerika.

- Rusija ne traži sa zebe neko ekskluzivno mesto u svetskoj politici, ali ipak traži da se u obzir uzmu ruski nacionalni interesi i pozicija. Nemamo nameru da se vraćamo našoj totalitarističkoj prošlosti jer bi nas to odvelo u slepu ulicu - istakao je lider ove države.

Inače, u drugom govoru koji je obavio, Putin je pozvao SAD i EU da odustanu od uvedenih sankcija protiv Rusije jer to koči ekonomski razvoj svih zemalja i naglasio je da će Rusija priznati rezultate ukrajinskih parlamentarnih izbora i da neće ugroziti teritorijalni integritet ove države.

Na pitnaje novinara kako kometariše reči predstavnika svoje kancelarije Vjačeslava Volodina da "bez Putina nema ni Rusije", on je odgovorio da je za njega Rusija sav njegov život.

- Ni na jednu sekundu ne bih mogao da živim van Rusije i bez nje. Ja sam najveći ruski nacionalista i brinem se za njene nacionalne interesije. Ipak, Rusija može i bez mene - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    25. oktobar 2014 | 19:36

    Putine, Srbija te voliiii!!!

  • Miki moj!

    25. oktobar 2014 | 19:28

    Pa i Kim Jong Un misli da je vladar sveta dok preti nuklearnim oružjem samo što ameri i dalje rade šta oće po svetu i niko im ništa ne može!

  • ANTE BAN

    25. oktobar 2014 | 20:39

    Car Putin kasni po običaju! Ne shvaća da je Amerika vladar svijeta dobrih 30-tak godina u potpunosti, a pretežno je to bila i ranije,t.j. u doba blokova. Putinova Rusija je izgubila korak- ne samo sa Amerima, nego i sa Kinom. Žalosno je da silna bogatstva Rusije(najveća) koristi jedino za proizvodnju raketa, a opet ne može biti svjetski Nr. 1.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA