BEZDUŠNI BRAT: Ubio sestru, pa tražio njen novac!

Šime Medanić je 2006. godine naručio ubistvo svoje sestre zbog novca i nekretnine u Zadru, a u taj grad je iz zatvora u Lepoglavi sada stigao da bi prisustvovao građanskoj parnici u kojoj potražuje novac koji je njegova sestra pozajmila, a koji joj nije vraćen

  • 6

Iako se nalazi na odsluženju zatvorske kazne zbog ubistva sestre, jedan hrvatski državljanin je zatražio novac koji je dugovan njegovoj žrtvi.

Šime Medanić je 2006. godine naručio ubistvo svoje sestre zbog novca i nekretnine u Zadru, a u taj grad je iz zatvora u Lepoglavi stigao da bi prisustvovao građanskoj parnici u kojoj potražuje novac koji je njegova sestra pozajmila, a koji joj nije vraćen , piše 24sata.hr.

Posle njenog ubistva, pravo na potraživanje je preuzeo otac, a posle njegove smrti pravo je prešlo na Šimea.

Medanić je u zatvoru od 2004. godine, pošto je osuđen za naručivanje ubistva hrvatskog ministra turizma Marčela Popovića. Iz zatvora je naručio ubistvo sestre, Slavice Medanić iz čijeg stana su dvojica počinilaca uzela 300.000 evra i 220.000 evra vratili Medaniću.

Zavera oko ubistva Medanićeve je otkrivena preslušavanjem telefonskih poziva, a 40 godina robije za ubistvo iz koristoljublja je najteža kazna ikad izrečena u Županijskom sudu u Zadru.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA