BOSANKA KOJA JE POBEGLA U DŽIHAD: Ovde je sjajno, imamo Nutelu i kečap

- Volim da jedem. Hrana je ovde slična onoj u Austriji iako je uglavnom halal. Ipak, ovde možete naći i kečap, kukuruzne pahuljice kao i nutelu - rekla je Sabina Selimović jedna od devojaka koje su otišle da se bore na strani Islamske države

  • 37

Sabina Selimović, jedna od dve devojke bosanskog porekla iz Austrije koje su pobegle u Siriju i pridružile se Islamskoj državi, je dala SMS intervju za francuski magazin Paris Match.

Upitana kako provodi dane u Raki, jednom od najvećih uporišta militanata Islamske države i glavnom gradu samoproglašene države, Sabina je odgovorila:

- Volim da jedem. Hrana je ovde slična onoj u Austriji iako je uglavnom halal. Ipak, ovde možete naći i kečap, kukuruzne pahuljice kao i nutelu - rekla je Sabina u neobičnom intervjuu za koji se veruje da je bio režiran i pod strogim nadzorom.

Sabinini roditelji su nedavno objavili da im se ćerka požalila na stanje u okupiranim delovima Sirije i izrazila žaljenje zbog bega od kuće. Ova vest obišla je svet i izazvala bes među vođama Islamske države koji itekako drže do imidža svoje organizacije u javnosti.

Naime, džihadistima je u interesu da privuku što više dobrovoljaca, a izjave o povratku kući, poput one koje je dala Sabina, nikako se ne uklapaju u sliku o islamskom raju na zemlji koji čeka naivne i ekstremiste da dođu na teritoriju Islamske države.

Pretpostavlja se da je devojkama naređeno da poreknu sve što su rekle roditeljima i zbog toga je ugovoren intervju sa francuskim magazinom.

Sabina je u intervjuu porekla da je trudna, ali je potvrdila da je u braku sa vojnikom Islamske države. Iz pariskog magazina su čak potvrdili da je njen suprug bio u sobi, proveravao i odobravao sve poruke koje im je slala.

- Ovde mogu da budem potpuno slobodna. Mogu da upražnjavam svoju religiju, a to nisam mogla u Beču - rekla je Sabina svoje razloge odlaska u Siriju.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    28. oktobar 2014 | 13:47

    Ako si ti srecna ,ja sam jos srecniji..samo idite dalje od nas normalnih

  • Marko

    28. oktobar 2014 | 15:30

    Nisam znao da je poenta islama da se na tebi seksualno prazne oni koji ubijaju u ime vere..

  • Nikola

    28. oktobar 2014 | 13:20

    Odlicno, nemoj se ni vracati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA