ALBANCI NAPALI SRBE NA SVETU PETKU: Bagerima srušili pet srpskih kuća u Đakovici!

Predsednik Udruženja Đakovičana Đokica Stanojević tvrdi da su kuće koje pripadaju porodici Stefić srušene po naredbi gradonačelnice Đakovice Mimoze Kusari Ljilje

  • 52

U srpskoj ulici u Đakovici srušeno je pet kuća u vlasništvu porodice Stefić, saznaje RTV KiM. Direktor Kancelarije za KiM traži da se spreči takvo delovanje.

Predsednik Udruženja Đakovičana Đokica Stanojević tvrdi da su kuće koje pripadaju porodici Stefić srušene po naredbi gradonačelnice Đakovice Mimoze Kusari Ljilje.

- Porodica Stefić je porodica koja je živela u stvarala Đakovicu i srpsku ulicu. Kuće su juče na veliki praznik bagerima porušene. Porušili su privatnu imovinu, a porodične kuće hteli su da prikažu kao navodne zatvorske prostorije - istakao je Stanojević.

Stanojević dodaje da Udruženje smatra da je ovakav postupak, u stvari postupak "straha i ucene", jer raseljeni traže da se srpske kuće obnove i vrate u prvobitno stanje.

On je najavio pokretanje krivične prijave protiv gradonačelnice Đakovice, koja je, kako tvrdi, naredila rušenje. Kako RTV KiM nezvanično saznaje, rušenje ovih objekata od Opštine su zatražili stanari koji žive u njihovoj neposrednoj blizini zbog straha da će se zgrade obrušiti na prolaznike.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić osudio je danas rušenje pet srpskih kuća u Ðakovici, zatraživši od međunarodne zajednice i prištinskih vlasti da spreče takvo delovanje i omoguće bezbednost Srbima.

Ðurić je novinarima u parlamentu rekao da su "ekstremni Albanci" koji su to uradili poslali jasnu poruku da ne žele da vide Srbe i dodao da je to jako loša poruka.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmm

    29. oktobar 2014 | 08:06

    Ako su kuće u trosnom stanju onda je bolje da su srusili nego da kuće ubiju nekog prolaznika.

  • HRVAT

    29. oktobar 2014 | 01:24

    Jedino vojno redarstvena akcija donosi plodove.....

  • CRNA GORA

    29. oktobar 2014 | 11:14

    Zalosno sta rade medije. Bilo je na Aldzaziri snimak. To su bile rusevine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA