Kim Džong Un streljao 10 političara jer su gledali južnokorejske sapunice

Pozivajući se na izvor iz Južne Koreje, portal "Bloomberg prenosi da su političari izvedeni pred streljački vod i pobijeni. Pored toga što su gledali zabranjene serije, oni su optuženi i za korupciju

  • 12

Lider Severne Koreje Kim Džong un likvidirao je 10 visokopozicioniranih članova Radničke partije pošto su gledali popularne južnokorejske serije i bili umešani u skandale sa korupcijom.

 

Kako prenosi portal "Bloomberg.com", Kim se na taj način rešio političara koji su bili bliski sa njegovim tečom, Džang Song Tekom, kojeg je likvidirao 2013. godine.

 

Pozivajući se na izvor iz Južne Koreje, portal prenosi da su političari izvedeni pred streljački vod i pobijeni. Ipak, nije poznato gde su izvršene egzekucije, a nisu poznata ni imena ubijenih.

 

 

Inače, od početka ove godine je Kim degradirao oko 200 vojnih oficira i da je u toj zemlji izvršeno 50 smrtnih kazni.

 

Prema navodina južnokorejske obaveštajne službe od 50 egzekucija najveći broj izveden je nad ljudima, koji su bili bliski Kimovom nekadašnjem političkom mentoru, njegovom teči.

 

Podsetimo, posle odsustva u javnosti lider Severne Koreje konačno se pojavio sredinom oktobra kada ga je državna televizija prikazala kako hoda sa štapom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pljuvač

    29. oktobar 2014 | 17:58

    Je li izvor CNN? Ako jeste, e onda sve "verujem"!

  • Ccc

    29. oktobar 2014 | 14:19

    Trebao bi on malo na balkanu da selekcionira nase politicare

  • aleks

    29. oktobar 2014 | 14:23

    Navrati do srbije i isto tako uradi ovde ko prima mito ali mislim da ce ti ponestati municije,ni krusik te nebi snabdeo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA