Paradu u Podgorici čuva 1.800 policajaca

Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedelju držati i svojevrsni policijski čas, pa će kako je planirano, satima pre održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada

  • 10

Učesnici Parade ponosa u Podgorici, zakazane za 2. novembar, šetaće istom rutom kao i prošle godine jer je procena policije da je trasa od hotela "Crna Gora" do zgrade stare vlade najlakša za obezbeđenje.

 

Maršrutu od 1.400 metara su, kako podseća novinski list Vijesti, i ove godine odredili u Operativnom štabu Uprave policije, koji su se tokom prvog izdanja Prajda u crnogorskoj prestonici uverili da je to najbolja deonica za bezbednu šetnju učesnika Parade ponosa.

 

 

Operativni štab policije već je napravio i plan obezbeđenja, prema kojem će kao i lani oko 1.800 opremljenih policajaca biti raspoređeno u pet bezbednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i delu grada preko Morače.

 

Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedelju držati i svojevrsni policijski čas, pa će kako je planirano, satima pre održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada.

 

 

Podgoričkom dnevniku je u vrhu Uprave rečeno da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.

 

Prva Parada ponosa u crnogorskoj prestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mera i žestokih sukoba policije sa protivnicima Prajda.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    30. oktobar 2014 | 10:33

    Sodoma i gomora.

  • nikola

    30. oktobar 2014 | 10:54

    Nakon rata koji se vodio na tim prostorima ovo je novi nacin za destabilizaciju koji je stigao iz evrope.

  • Nikola

    30. oktobar 2014 | 11:19

    Zašto bi meni trebalo da smeta to što je neko gay pa nije me briga i ako se žene i neka rade šta oće samo da ne rade parade i govore kako je to nešto normalno kad NIJE!I pod hitno treba da uradimo kao hrvati sve da se sredi ustavom i zakonom pa da bude mir i da nemaju potrebe da paradiraju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA