Pronađeno 150 tela u masovnoj grobnici u Iraku!

Militanti su odveli muškarce iz njihovih sela u grad Ramadi, pobili ih sinoć i pokopal

  • 2

Tela 150 pripadnika iračkog sunitskog plemena, koji su se borili protiv džihadista Islamske države, pronađena su u masovnoj gorbnici kod Ramadija, saopštili su danas bezbednosni zvaničnici.

Militanti su odveli muškarce iz njihovih sela u grad Ramadi, pobili ih sinoć i pokopali, rekao je jedan policijski zvaničnik Rojtersu.

U odvojenom slučaju, očevici su rekli da su pronašli 70 tela pripadnika istog plemena Albu Nimr nedaleko od grada Hit, u sunitskoj provinciji Anbar. Većina žrtava pronađenih nedaleko od Hita bili su pripadnici policije ili antiislamističkih Državnih sunitskih snaga.

Vođe plemena Albu Nimr rekle su da žrtve na obe lokacije potiču iz grupe od preko 300 muškaraca starih od 18 do 55 godina koje su džihadisti zarobili ove sedmice.

Iračka vlada, koju predvode šiiti, želi da sunitske plemenske vođe podrže oružane snage u ratu protiv militanata Islamske države.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AllBoss

    30. oktobar 2014 | 20:43

    Isto sto je radio Sadam Husein shitima ,to isto su shiti radili sunitima za svo ovo vrijeme dok su im pomagali braca ameri.Inace prva slika gore je Srebrenicke majke nad cefinom svog djeteta i na stotine drugih neduznih civila Bosnjaka,vjecinom mladih ,naravno..

  • Enzo

    31. oktobar 2014 | 06:47

    Popakovati,pa u Potočare,taman da navuku imaginarnu brojku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA