KOLIKO JE OVO MONSTRUOZNO: Mučili sina dok nije oslepeo!

Do ozbiljnije intervencije je došlo tek nakon treće prijave, kada je socijalna služba shvatila u kakvom su očajnom zdravstvenom stanju ovaj dečak i njegova sestra

  • 1

Dečak (12) iz Thornabi u Velikoj Britaniji, koji je slep na jedno oko, nakon nekoliko godina zanemarivanja od strane majke i njenog partnera, rešio je da potraži pomoć. On je preuzimao očajničke poteze, da bi na kraju na parčetu papira okačenom na zid kuće napisao "Pomozi mi".

Uprkos njegovim pokušajima, organi vlasti su vešto izbegavali intervenciju. Ovaj dečak živi u bedi sa svojom sestrom, a zdravstveno stanje im je sve gore.

Džilijan Hendraj (34) i Kreg Dik (34), majka i očuh ovog dečaka, uhapšeni su zbog okrutnog ponašanja prema svojoj deci. Oni su optuženi za ostavljanje maloletne dece u očajnim uslovima za život. Ovaj par je konačno napustio dom u Thornabi, Teside, prošle godine, kada je socijalni radnik primetio poruku na zidu dečakove spavaće sobe.

Ovaj dečak je dobio kataraktu na jednom oku, međutim roditelji nisu uspeli da ga odvedu u bolnicu koja je mogla da mu spasi vid. Takođe, teško je hodao nakon dobijanja artritisa.

Po izveštaju koji je napisala socijalna služba vidi se da su do tada dva puta bili dovedeni u pitanje uslovi u kojim ova deca žive. Međutim, socijalni radnici očigledno su zanemarili celu situaciju i nisu hteli da intervenišu. Do ozbiljnije intervencije je došlo tek nakon treće prijave, kada je socijalna služba shvatila u kakvom su očajnom zdravstvenom stanju ovaj dečak i njegova sestra.

Lokalni organi za zaštitu dece su uzeli u razmatranje ovaj slučaj, i rade na tome da dođe do poboljšanja zdravstvenog stanja dece i njihovog slanja u školu.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA