HOROR U NOVOM PAZARU: Ukrali bebin grob i premestili joj kosti

- Duša me boli, ne mogu da shvatim da je neko u stanju da otvara grob mrtve bebe, da dira kosti i da ih premešta bez naše dozvole - ogorčeno kaže Mensur Todić, otac davno preminulog dečaka čije su kosti premeštene

  • 8

Novopazarski radnici JKP "Čistoće" iskopali su, po za sada nepoznatom nalogu, kosti davno preminulog sina Mensura Todića i zakopali ih par metara dalje, a u tu grobnicu sahranili neku drugu osobu.

 

Kako piše "Informer", identitet osobe koja je trenutno sahranjena na Todićevom mestu za sada je nepoznat, jer se grobovi po muslimanskim običajima ne obeležavaju godinu dana od sharane. Šokirani Mensur kaže da je pre tri nedelje bio na groblju i da je tada sve bilo u redu i da je grob njegovog sina koji je preminuo kao beba još pre 30 godina, bio obeležen malim spomenikom.

 

- Međutim, u sredu je moj brat išao da obiđe grobove naših najmilijih i video je da nema malog groba našeg sina, a da je na toj parceli sahranjena neka odrasla osoba - priča Mensur i dodaje da su radnici priznali da su premestili grob na nagovor nepoznatog čoveka koji je insistirao da baš na tom mestu sahrani člana svoje porodice.

 

 

Policija je obavila uviđaj i o svemu obavestila Osnovno tužilaštvo.

 

Mensur sumnja da radnici nisu ni prebacili kosti njegovog sina, iako su priznali da su pronašli kosti.

 

- Ne teretim čoveka koji im je naložio da to urade, sa njim nemam ništa, ali tražim odgovornost Komunalnog preduzeća "Čistoća"! Debelo će odgovarati za ovo što su uradili mom preminulom sinu i mojoj porodici. Duša me boli, ne mogu da shvatim da je neko u stanju da otvara grob mrtve bebe, da dira kosti i da ih premešta bez naše dozvole - ogorčeno kaže Todić.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fjdjdd

    1. novembar 2014 | 02:41

    U selu POzega kod Novog Pazara su oskrnavljena tri groba 17.oktobra. Dva grobna mesta su pronadjena ali trceg nema.U njemu je sahranjen 12-ogodisnjak Vasilije Radonjic preminuo 1938.godine. Kakvi smo to ljudi postali kad nam ni grobovi nisu svetinja?

  • Musliman

    1. novembar 2014 | 08:31

    Nije istina da se po muslimanskim obicajima grobna mjesta obelezavljaju imenom poslije 1 god.!imena se odmah postave na grobu u vidu obelezja(nisan) zelene boje koja viri iz zemlje preko jednog metra na kome su ime umrlog god radjanja i smrti.A poslije 1 god moze da se grob uredi onako kao sto treba ko kako misli da treba i moze.najbolje sto skrmonije bez puno mermera i fotografija,

  • PASHA

    1. novembar 2014 | 02:52

    Ma obilježavamo mi groblja odmah,neki ne stave ime (ne znam zašto) a na prvoj godišnjici smrti neke osobe stavlja se spomenik od mramora (Nišani)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA