ONE SE NJIH NE BOJE: Džihadisti prete ženskim ratnicama! (FOTO) (VIDEO)

- Pretili su nam da će svaku zarobljenu pripadnicu ženske jedinice Pešmergi oženiti. Čak i one koje im se gade i koje uopšte ne žele iz seksualnih razloga - objašnjava narednica grupe ženskih ratnica

  • 5

Borci Islamske države zapretili su ženskim članicama Pešmergi, što je naziv za kurdske militantne grupe i u prevodu znači "oni koji se suočavaju sa smrću", da će ih oženiti ako ih zarobe.

 

Narednica 2. bataljona ženske jedinice Pešmergi, pukovnica Nahida Ahmad Rašid, izjavila je da džihadisti planiraju da ih ožene.

 

- Pretili su nam da će svaku zarobljenu pripadnicu Pešmergi oženiti. Čak i one koje im se gade i koje uopšte ne žele iz seksualnih razloga - objašnjava narednica.

 

 

Pukovnica Rašid je iz tog razloga naredila da sve ratnice sačuvaju jedan metak u slučaju da ih zarobe.

 

- Rekla sam svojim ratnicama na prvim linijama fronta da u džepu uvek imaju jedan metak viška, u slučaju da padnu u ruke brutalnih džihadista. Ne želim da jedna od njih bude zarobljena - kaže Rašid.

 

Tvrdi da dosad nije bilo takvih slučajeva, ali da u redovima boraca PKK (Radničke stranke Kurdistana), koji se bore u Kobaneu, bilo slučajeva gde su ženske ratnice bile prisiljene da preduzmu tako radikalan korak.

 

 

- Prošle nedelje, jedna pripadnica PKK ostala je sama, okružena borcima Islamske države. Počinila je samoubistvo radije nego da padne u njihove ruke - kazala je Rašid.

 

Kurdske Pešmerge su poznata vojna jedinica koja u svom sastavu uz muškarce isto tako koristi i žene. Svi se zajedno bore rame uz rame na prvim linijama bojišta.

 

- Upravo smo iz tog razloga mi vrh koplja koje je bačeno u žestoku bitku sa džihadistima. Nas se posebno boje jer veruju da neće ići u raj ako ih ubije žena. Borci Islamske države su neverovatni licemeri. Žele nas potčiniti, ali nas se istovremeno i smrtno boje - kaže Rashid.

 

 

Stoga je odlučna šefica hrabrih ženskih ratnica džihadistima uputila jasnu poruku.

 

- Naći ćemo vas. A kad vas nađemo, ubićemo vas. Sve dok ne umrem, sve do moje poslednje kapi krvi, boriću se protiv IS - ističe.

 

Također, Rašid kaže da nema nikakve razlike između muškaraca i žena u redovima Pešmergi, osim činjenice da ženske ratnice nose lakše oružje. Dodaje da svakim danom sve više žena želi da pristupi Pešmergama, a jedna od njih je i njena 10-godišnja ćerka.

 

- Kaže da se želi da osveti IS za sve zločine koje su počinili nad decom - kaže kroz ponosni osmeh pukovnica Rašid.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanin

    5. novembar 2014 | 16:49

    Ovi su hit....i jedni i drugi. Jedni se ne boje smrti osim ako ih ne ubije zena, hoce da ozene one koje hoce da ih ubiju, beze od svinjskih iznutrica..... Kao losa parodija na akcione filmove. Bas me zanima sta je sledece.

  • Zemunka

    5. novembar 2014 | 22:13

    Ja lepo kažem da ovim mamutima treba poslati dobro obučene i "lude" žene. Žene su im slaba tačka.

  • MC

    6. novembar 2014 | 05:44

    A da, zene ratnice...veliki oksimoron.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA