ZBOG ŠTRAJKA ADVOKATA: Pred Višim sudom 379 pritvorenika, odloženo 320 suđenja!

Pred redovnim odeljenjem Višeg suda zbog štrajka advokata je odlagan glavni pretres u 310 predmeta, dok je u posebnim odeljenjima iz istog razloga odlagano 10 pritvorskih predmeta

  • 3

Pred Višim sudom u Beogradu odloženo je ukupno 320 glavnih pretresa (suđenja) u pritvorskim predmetima tokom gotovo dva meseca dugog štrajka advokata, rekla je danas portparolka tog suda Branislava Puzić.

Pred redovnim odeljenjem Višeg suda zbog štrajka advokata je odlagan glavni pretres u 310 predmeta, dok je u posebnim odeljenjima iz istog razloga odlagano 10 pritvorskih predmeta, precizirala je ona.

Ona je ukazala da je razlog odlaganja glavnih pretresa nedolazak advokata u sud, pošto je pred Višim sudom prisustvo advokata neophodno po zakonu, zbog težine krivičnih dela.

Puzić je napomenula da Viši sud u Beogradu trenutno ima ukupno 320 pritvorenih lica, a posebna odeljenja 59, i dodala da njihovi branioci ulažu žalbe na produženje pritvora.

Međutim, ona je podsetila da je pritvor mera obezbeđenja za prisustvo okrivljenog u određenom krivičnom postupku i da, ako je na primer određen jer bi okrivljeni mogao da utiče na svedoke, saučesnike ili pomagače koje treba ispitati u toku postupka, ne mogu da budu ispitani usled neprisustva njihovih branilaca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    7. novembar 2014 | 09:25

    Postoje advokati i van Srbije. Neka ih angazuju,cene su slicne.

  • Ivanjica

    7. novembar 2014 | 12:46

    Ko će biti kriv što će neki kriminalci morati da budu oslobođeni iz pritvora zbog isteka zakonskog osnova za držanje u pritvoru. Za to će neko morati da odgovara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA