ISPOVEST TAKSISTA: Za vožnju nam nude seks i slaninu!

- Bukvalno pred mojim očima razmenjuju nežnosti. Pre par godina mi se desilo da sam vozio devojku i mladića na Šehitluke i kada smo stigli, momak mi je rekao da izađem iz automobila i prošetam pola sata, a on će platiti koliko košta - ispričao je jedan od banjalučkih taksista svoje dogodovštine sa mušterijama

  • 9

Pretnje pijanih putnika, povraćanje u automobilu, a neretko i potezanje oružja samo su neke od neprijatnih situacija kojima su često izloženi taksisti u Republici Srpskoj.

Poslednji napad dogodio se prošlog vikenda. Napadnut je vozač banjalučkog "Patrol taksija", a njegovu sudbinu dele mnogi vozači čije ispovesti potvrđuju koliko je ovo opasan posao.

Predsednik banjalučkog udruženja "Maksi taksi" Zoran Balaban je rekao da su napadi na taksiste učestali i da su oni često izloženi životnoj opasnosti.

- Pre nekoliko godina jedan kolega iz "Mobil taksija" je napadnut i izboden nožem. Taksisti strahuju jer nemaju nikakvu zaštitu - istakao je Balaban, koji se više puta našao u opasnim situacijama za 14 godina, koliko se bavi ovim poslom.

Dodao je da sa pijanim putnicima ima najviše problema.

- Oni traže bilo kakav razlog da provociraju. Prošle nedelje mi je u vozilo ušao momak i pitao da li bih bio sa njegovom majkom?! Kada sam mu rekao da ne bih, on je lupajući po sedištima vikao: "Šta, zar ti moja mama nije dobra, ne odgovara ti?" - ispričao je Balaban. Prisetio se i slučaja sa kojim se susreo njegov kolega. On je vozio mladića i kad je putnik trebalo da plati vožnju, istrčao je u prodavnicu, ukrao dve table slanine, izvukao ih ispod jakne i upitao: "Može li ovo da podmiri troškove".

Predsednik udruženja "Ideal" Slobodan Zrnić vozi taksi već 30 godina i kaže da se u tom poslu može svašta očekivati.

- Pre je bilo više para, pa se više i pilo. Seoski đilkoši imali su novca za kafanu, pevačicu, ali ne i za taksi i kad sam tražio da plate vožnju, dobijao sam batine - kazao je Zrnić.

(Telegraf.rs / Izvor: glassrpske.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Su

    13. novembar 2014 | 15:59

    Ako nemas para ides peske ili gradskim prevozom! Zar nije bolje to nego postati lopov ili gubiti cast i obraz zbog jedne voznje? Strasno

  • M1

    13. novembar 2014 | 15:11

    Taksisti deru kozu koliko su skupi

  • Wx

    13. novembar 2014 | 14:52

    Mislim da cu od sad voziti taxi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA