MAJKA HRABROST: Otišla u Siriju i spasila ćerku koja se udala za ozloglašenog islamistu! (VIDEO)

- Nekad moraš da uradiš ono što moraš. Mislim da je ovo ispravan potez - rekla je Monika, majka čija se ćerka zaljubila i udala za ozloglašenog džihadistu

  • 2

Žena, kojoj je objavljeno samo ime - Monika, zaputila se u terorističko uporište kako bi spasila devetnaestogodišnju ćerku koja se udala za ozloglašenog džihadistu.

Monika se oglušila na upozorenje da ne putuje u sirijski grad Raku, utočište militanta Islamske države, gde je nedavno snimljen mučni video pogubljenja sirijskih vojnika.

- Nekad moraš da uradiš ono što moraš. Mislim da je ovo ispravan potez - rekla je Monika porodici i prijateljima pre nego što je otišla na opasan put.

Njena ćerka Ajša je prošlog meseca putem društvenih mreža poslala poziv u pomoć, i izrazila želju da se vrati kući.

Devojka je primila islam sa 18 godina i udala se za ozloglašenog holandskog džihadistu Omara Jilmaza, u kojeg se zaljubila dok je gledala njegov intervju na televiziji.

Monika je prvo otišla u policiju, ali tamo su samo nemoćno raširili ruke i upozorili je da pazi šta radi, jer bi njeno pomaganje ćerki moglo da se okarakteriše i kao pomoć džihadistima, što je krivično delo.

Ignorišući upozorenja, majka je otputovala u Tursku i preko Fejsbuka dogovorila sa ćerkom vreme i mesto sastanka. Zatim se zamotala u burku, prešla granicu i nekako stigla do Rake.

Pobegle su nazad u Tursku, gde je Ajša uhapšena jer nema pasoš. Sad tamo čekaju na odgovor turskih vlasti, kod kojih je intervenisalo Ministarstvo spoljnih poslova Holadije sa molbom da im dozvole da se vrate kući još ove nedelje.

- Htela je da se vrati kući, ali nije mogla da napusti Raku bez pomoći -  trijumfalno je izjavila hrabra majka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs /Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nitro cirkus

    19. novembar 2014 | 22:57

    kakva kretenka ?! Kvari deci srecu. A bas se lepo udala. Nutele i kecapa koliko hoces !!

  • EU

    19. novembar 2014 | 22:37

    Zenska verzija Lijama Nisona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA